Patru prieteni care și-au petrecut câteva zile în Delta Dunării au avut parte de cel mai sinistru eveniment, iar coșmarul lor continuă.  Robert Zimmer a decedat  în ultima zi a sejurului, iar trupul nînsuflețit zace de 5 zile la Morga din Tulcea,  familia nereușind să-l ridice pentru a fi înmormântat creștinește. În plus medicul Iosefina Ghimiș îi amenință că-l va înmormânta în curtea spitalului. Ceea ce se întâmplă cu Robert Zimmer de 53 de ani, cu dublă cetățenie, română și germană, este halucinant.

O povestea sinistră vine de la Tulcea

Unul dintre bărbații care au petrecut o săptămână la Mahmudia, Robert Zimmer, de 53 de ani, a fost găsit de prietenii lui  vineri dimineața, 15 iulie a.c., în comă în camera unde era cazat. Au solicitat o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Județean Tulcea unde a fost internat  la secția neurologie, la dr. Ghimiș Iosefina. În acea seară a fost declarat decesul bărbatului. De aici a început coșmarul pentru grupul de prieteni și pentru soția decedatului, care locuiește în Germania. Robert Zimmer are dublă cetățenie, română și germană, fiind plecat din orașul Victoria de 30 de ani și stabilit în Germania unde are familia, soția și un fiu. Este a 5-a zi în care familia nu poate ridica trupul neînsuflețit al bărbatului pentru a fi înmormântat în Germania.

  • ,,Suntem 4 prieteni și ne petrecem concediul împreună an de an. În această vară am ținut să mergem în Delta Dunării, la Mahmudia. În ultima zi a concediului s-a întâmplat nenorocirea. Problema este că nu putem ridica trupul neînsuflețit al prietenului nostru pentru a-l trimite în Germania. Ni s-a spus că este nevoie de o rudă de gradul I, dar soția este bolnavă, iar fiul nu știe limba română, n-au cum să vină în România. Am contactat noi  o firmă de pompe funebre care să-l transporte în Germania, dar ne-am lovit de un sistem nefuncțional. Suntem trimiși de la Ana la Caiafa și nu putem rezolva nimic. Pentru că nu ne băga nimeni în seamă, noi am revenit la Victoria, iar corpul neînsuflețit a rămas acolo. De 5 zile zace cadavrul la Morga din Tulcea și cei de acolo se agață de tot felul de chichițe, birocrație, și nu vor să-l predea. Un dezinteres total. Soția lui Robert este forte bolnavă și nu poate veni în România personal să semneze documentele cerute de statul român. A făcut o procură pentru firma de asigurări care se ocupă de înmormântare, dar  i s-a spus că nu este bună. Femeia vrea să-l înmormânteze acasă pe soțul ei. Este tracasată zilnic cu telefoanele și amenințată să vină să-și ia mortul“ a declarat Marian Baciu din Victoria, prietenul celui decedat.

,,Vom cere primăriei să-l îngroape“ 

,,Veniți să vă luați mortul că dacă nu îl îngropăm în curtea spitalului. Vom cere primăriei să-l îngroape“ le-a spus doctorița membrilor familiei, așa cum spun ei.  ,,Soția prietenului nostru, Gerda, a sunat-o pe doctoriță sâmbătă să afle ce s-a întâmplat. Dr. Ghimiș a certat-o că a sunat-o pe telefonul ei privat și că e sâmbătă. Putem să ne închipuim ce doctor este un astfel de om. Soția vrea să-l îngroape creștinește, dar primește numai lovituri din partea unui sistem nefuncțional. Astăzi, eu am primit un telefon de la o asistentă, care m-a întrebat unde sunt bagajele defunctului. N-am înțeles ce treabă are cu bagajul omului, care a fost trimis deja în Germania de către noi. Îmi cerea buletinul bărbatului mort pentru a i se face autopsia. După atâtea zile se face autopsia? Aici nu mai este nevoie de acordul familiei?“ a mai reatat Marian Baciu, prietenul defunctului, care a fost în grupul plecat în Deltă. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here