De la 1 august se scumpesc țigările și băuturile alcoolice, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse de Guvernul Ciucă la Codul Fiscal. De asemenea, cresc unele taxe și impozite și sunt eliminate unele facilități.

Odată cu intrarea în vigoare a primei serii de modificări la Codul fiscal, se majorează accizele la alcool și tutun. Cu aproximativ 60 de bani va fi mai scump un pachet de țigări și tot cu 60 de bani vom plăti mai mult pentru un litru de alcool.

Tot începând de luni, 1 august, contractele part-time vor fi supraimpozitate. Toți cei care lucrează cu normă redusă vor fi obligați să achite contribuțiile către buget ca și cum ar primi salariul minim pe economie, chiar dacă iau mai puțini bani.

De asemenea, facilitățile acordate angajaților din domeniile construcții și agricultură vor fi limitate.

Astfel, aceștia vor fi obligați să plătească impozit pe venit și contribuțiile la sănătate dacă câștigă mai multe de 10.000 de lei pe lună. Până acum pragul era de 30.000 de lei.

Impozitul pe câștigurile din jocurile de noroc crește și el. 3% pentru câștiguri de până în 10.000 de lei, 20% pentru ce depășește această sumă și 40% pentru câștigurile de peste 66.750 de lei.

Celelalte modificări, precum calcularea impozitului pe locuințe în funcție de valoarea de piață a acestora, eliminarea impozitului specific din HoReCa și majorarea impozitului pe dividende vor intra în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here