•   Firma Petrabog Edil SRL, preferata primarului, a primit pe tavă lucrările la reţelele de apă şi canal

Locatarii din strada Salcâmului au aşteptat cu sufletul la gură ziua de marţi, 26 iulie, pentru a scăpa de stresul cauzat de canalizarea care li se deversa în case, beciuri şi curţi. Aşa le promisese reprezentanţii Primăriei Făgăraş că vor aduce vidanje de capacitate mai mare de la Apa Canal SA Sibiu pentru a goli canalele care erau pline de apă. De 5 săptămâni aceşti oameni suportau mizeria în gospodăriile lor, iar Primăria Făgăraş n-a găsit soluţiile pentru a rezolva problema canalizării de pe strada Salcâmului.  Abia după ce locatarii au depus o sesizare la primar şi s-au prezentat în plenul CL Făgăraş, a fost luată în serios problema de pe Salcâmului.  În cursul zilei de marţi, 26 iulie, Primăria Făgăraş a adus de la Apa Canal Sibiu două vidanje care să golească de apă  canalele. ,,Sunt utilaje de capacitate mare. Vom goli canalul pentru a putea ajunge la pompe să verificăm sitele, să le curăţăm. Aici s-au aruncat tot felul de materiale, pampers, pet-uri şi s-a înfundat“ a spus ing. Radu Stelea, angajatul Primăriei Făgăraş.

Locatar Salcâmului: ,,Nu s-au aruncat obiecte la canal“

A asistat la acţiunea reprezentanţilor primăriei şi o locatară de pe Salcâmului. ,,De 5 săptămâni ne-au ţinut aşa, cu canalul în curţi şi case. Puteau să aducă aceste vidanje de atunci, dar n-au vrut. Numai câte telefoane am dat la primărie şi tot pe mine mă certau, că eu nu sunt specialist. Reţeaua aceasta este subdimensionată şi de aceea s-a înfundat. Nu s-au aruncat obiecte aşa cum susţin cei din primărie“ a spus locatara de pe Salcâmului. A ajuns la faţa locului în acea zi şi consilierul local Lucian Cupu. ,,A fost golit canalul de apă şi la sitele de la pompe s-a găsit o bucată de material şi una de tablă. N-au fost nici pet-uri, nici pampers. Au fost curăţate sitele şi probabil se va duce apa menajeră pe reţea“ a spus Lucian Cupu.

Reţea predată operatorului cu întârziere

Investiţia ,,Reţea de canalizare pe strada Salcâmului“ realizată de primărie cu bani de la bugetul local, lucrare încredinţată direct firmei Petrabog Edil SRL, n-a fost predată companiei Apa Canal Sibiu, care administrează reţeaua de canalizare şi apă din municipiu, deşi lucrarea a fost finalizată în noiembrie 2021.   Ing Radu Stelea a declarat însă că există   o HCL în acest sens şi că reţeaua de canalizare de pe Salcâmului este predată la Apa Canal Sibiu. Nimic mai fals. Abia pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a CL Făgăraş programată pentru joi, 28 iulie a.c., a fost trecut un   proiect de hotărâre care stipula predarea unor reţele de canalizare de pe raza oraşului distribuitorului regional, Apa Canal Sibiu SA, printre care era şi cea de pe Slacâmului.

Locatar Salcâmului: ,,Primarul a minţit fără să clipească“ 

La şedinţa ordinară de joi, 28 iulie a.c., consilierul local Lucian Cupu a prezentat Legislativului situaţia din Salcâmului, cerând explicaţii edilului despre disconfortul creat locatarilor timp de 5-6 săptămâni fără ca primăria sau firma care a realizat reţeaua de canalizare să intervină. Replica primarului a fost halucinantă. Acesta a spus că n-a fost un disconfort pentru locatari şi că deficienţele s-au remediat în câteva zile. Defecţiunea a fost pusă de primar pe seama locatarilor care, cum a spus acesta, ar fi aruncat la canal obiecte, numind pampers, şerveţele, etc. Locatarii care au urmărit online şedinţa CL Făgăraş au declarat că poziţia primarului în cazul Salcâmului a fost jignitoare la adresa lor. ,,A minţit fără să clipească. N-a fost la faţa locului de când sunt problemele, de peste 5 săptămâni. În plus noi l-am căutat, dar n-am fost primiţi“ au declarat locatarii.

,,Dorel“ de la Petrabog lucrează în municipiu

Vineri, 29 iulie a.c., s-a lucrat din nou pe strada Salcâmului. Dar nu la porţiunea ce traversează DN1, cea despre care vorbea primarul în plenul CL Făgăraş, ci chiar pe stradă. ,,Am fost astăzi (n.r. vineri, 29 iulie a.c.) pe strada Salcimului, unde firma de casă Petrabog a pus grătarele de la canalizarea ce preia apele pluviale prea jos, iar firma care a asfaltat le-a îngropat. Astăzi spărgeau covorul asfaltic proaspăt pus…. Ca să remedieze problema…Se pare ca  ,,Dorel“ încă lucrează în municipiul nostru“ explica Lucian Cupu.

În administrarea Apa Canal Sibiu cu întârzire

Municipiul Făgăraş a predat operatorului regional Apa Canal Sibiu SA câteva reţele de canalizare realizate pe raza oraşului prin aprobarea proiectului HCL propus de primar în plenul Legislativului din 28 iulie a.c. Unele obiective erau însă finalizate şi cu  3 ani în urmă sau mai mult.  Mare parte din  aceste lucrări au un element comun. Au fost încredinţate direct firmei de casă a primăriei, Petrabog Edil SRL.

  •   ,,Extindere reţea canalizare menajeră strada Salcâmului, investiţie 2020, preluată de la  constructor la 19 noiembrie 2021. Garanţia lucrării este de 36 de luni, valoarea lucrării fiind de 306.376.84 lei.
  •   ,,Extindere reţea canalizare menajeră strada Forjei, realizată în 2020, predată de constructor la primărie la 22 ianuarie 2021. Garanţia lucrării este de 36 luni, valoarea investiţiei de 278.449,32 lei.
  •   Reţea apă şi branşamente strada Salcâmuluim etapa II, lucrare recepţionată de primărie la 10 noiembrie 2020, garanţie 24 luni, valoarea lucrării 144.626,79 lei.
  •   Reţea apă şi branşamente strada Salcâmului, preluată d eprimărie la 6 mai 2020, valoarea lucrărilor 44.424,84 lei.
  •   Reţea apă şi cnalizare strada Podului-Libertăţii, predată primăriei de constructor la 5 mai 2020, valoarea lucrării 575.669,11 lei.
  •   Extindere canalizare Șoseaua Combintului, predată primăriei la 17 noiembrie 2017, valoarea lucrărilor 7.904,90 lei.
  •   Extindere canalizare strada Salcâmului, valoarea lucrărilor de 2.665.301 lei  şi canalizare pe Șoseaua Hurezului, valoare 2.222.703 lei. Au fost predate la primărie  la 6 august 2021, valoarea totală fiind  4.895. 909 lei (PNDL).

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here