Mii de pești morți pluteau pe râul Olt în prima zi a acestei luni. Au fost luate probe din apă și de pe peștii morți pentru a se afla cauza dezastrului din zona Hălmeag. În seara de 1 august 2022, s-a format o comisie formată din reprezentanții AVPS Făgăraș, SGA Brașov, DSV Brașov, Apele Române și Poliție pentru a evalua situația. Nici la această oră nu se știe ce a provocat dezastrul de pe Olt, dar autoritățile spun că rezultatele analizelor la apă și pește vor elucida situația.

  • ,,Debitul scăzut al apei râului Olt, temperaturile foarte ridicate și turbiditatea cauzată de ploaia torențială sunt factori care au dus la scăderea oxigenului din apă și la moartea peștilor. Sute de kg de pește s-au prăpădit. Se pare că nu doar în zona Hălmeag, ci mai sus a fost viitura, pe rîul Negru. Așteptăm rezultatele analizelor la probele luate“ a spus Sorin Șuler, directorul executiv de la AVPS Făgăraș.

Râul Olt este populat cu pește din toate speciile: crap, somn, știucă, avat, biban. Alerta a fost dată de un pescar care a sunat la 112 în seara de 1 august a.c. O situație similară s-a înregistrat în urmă cu câțiva ani când au murit cantități însemnate de pește din rîul Olt, în zona Arpaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here