FOTO: G4Media

Copii duși în papuci pe munte au fost surprinși de codul portocaliu de ploi și vijelii, ei fiind salvați de salvamontiști. „Acțiune de recuperare a 4 turiști (2 adulți și 2 copii) surprinși de codul portocaliu de ploi și vijelii in Vf Vartoaptele, încheiată cu succes. Copiii au fost stabilizați hipotermic și coborâți pana la mașina veseli și glumind! Grija mare la echipament și la prognoza meteo !!!!”, a anunțat formația Salvamont Câmpulung Muscel.

Cu doar câteva zile în urmă, salvamontiștii lansaseră un apel: Nu mergeți pe munte în pantofi sau sandale.

După un sezon în care nu a trecut nicio zi fără accidente pe munte, în județul Brașov, salvamontiștii atrag atenția asupra felului în care turiștii urcă pe munte, informează Agenția de presă Rador.

Cei mai mulți dintre turiștii răniți în drumeție nu aveau echipamentul corespunzător, atrag atenția, din nou, salvatorii montani, care au mai multe recomandări pentru turiști.

„Turiștii care aleg să facă o plimbare, o excursie, o drumeție, indiferent cât de scurtă ar fi aceasta, trebuie să știe că au nevoie de un echipament adecvat. Când vorbesc de echipament adecvat, mă refer în primul rând la încălțări, încălțări care să le protejeze zona gleznelor și care să le ofere aderență în condiții specifice. În plus, ei trebuie să evite deplasarea pe pârtiile de schi, deoarece acestea, chiar dacă par mai primitoare, mai ușor de abordat, sunt acoperite fie cu iarbă, fie cu pietriș instabil, lucru care ar putea genera incidente. Nu uitați că ați venit la munte să vă distrați, iar această distracție nu trebuie să se sfârșească în niciun caz pe un pat de spital!” spune reprezentantul Serviciului Salvamont Brașov, Cătălin Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here