Rezultatul analizelor probelor de apă prelevate de specialiștii SGA Brașov după incidentul înregistrat pe râul Olt, în zona Hălmeag, în data de 31 iulie a.c., a fost adus la cunoștința publică de către Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AVPS) Făgăraș printr-o postare pe pagina  sa de facebook vineri, 12 august a.c.

  • Valorile determinate la indicatorii de calitate a apei râului Olt, în secțiunea Hălmeag, indică depășire la indicatorii materii totale în suspensie, consum chimic de oxigen, amoniu, azotiți și ortofosfați. Creșterea cantității materiilor totale (…) s-a produs pe fondul viiturii înregistrate în data de 31.07.2022 în secțiunea Podu Olt, cu o creștere a nivelului apei de 74 cm în 24 de ore. Aportul principal a fost adus de pr. Râul Negru, care în secțiunea Reci, a avut o creștere a nivelului apei de 60 cm în 24 de ore. În data de 1.08.2022, râul Olt în secțiunea Hoghiz a avut o creștere a nivelului apei de 100 cm în 24 de ore”, se  arată în buletinul de analize SGA semnat de directorul Mihai Uță și inginerul șef Toni Butaru.

Reamintim că mii de pești morți pluteau pe râul Olt în prima zi a acestei luni. În seara de 1 august 2022, s-a format o comisie formată din reprezentanții AVPS Făgăraș, SGA Brașov, DSV Brașov, Apele Române și Poliție pentru evalua situația. Atunci au fost luate probe de apă și de pe pești pentru a se afla cauza dezastrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here