David Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial, după ce a câștigat proba  de 100 de metri liber a Campionatului European de la Roma.  Tânărul înotător a  stabilit un nou record mondial – 46,86 secunde,  cu cinci sutimi mai bun decât precedentul record, deținut de Cesar Cielo Filho (39 ani) tot la Roma, în 2009.  La scurt timp după performanța istorică, brazilianul i-a transmis un mesaj noului fenomen al natației pe contul personal de Instagram.

  • Știam că va veni și ziua asta… Și s-a întâmplat! Recordul meu a fost doborât după 13 ani. Felicitări, Popovici!  Despre asta este vorba în sportul de mare performanță, despre evoluție constantă. Sunt mândru și fericit că am putut deține acest record uriaș timp de atâția ani. Acum momentul e numai al tău! Ți l-ai câștigat și îl meriți. Acum există un nou înotător care este cel mai rapid din lume la proba de 100 de metri liber și de-abia se încălzește, a scris Cielo.

Presa străină despre performanța lui David Popovici

  • Fenomenal, fabulos, ieșit din comun – jurnaliștii străini nu au făcut economie de superlative după victoria lui David Popovici în finala de 100 de metri liber a Campionatului European de natație de la Roma. Succesul românului, care a reușit să doboare un record mondial care era în vigoare din 2009, a impresionat şi datorită vârstei sale, iar mulţi cred că pe cel supranumit „Racheta” sau „Extraterestrul” îl aşteaptă un viitor remarcabil.
  •  „Fenomenul de 17 ani a şters recordul lui Cesar Cielo, în finala de la Europene”, arată „Marca”. Publicația sportivă spaniolă consideră că Popovici are un „talent enorm”, iar performanța lui este cu atât mai lăudabilă cu cât a reușit să bată un record stabilit în era controversatelor costume de neopren. „Marca” amintește că și alți doi înotători redutabili, americanul Caeleb Dressel și australianul Kyle Chalmers, au încercat să doboare recordul din 2009 al brazilianului Cesar Cielo, dar în cele a fost să fie un înotător care încă nu și-a încheiat dezvoltarea fizică, subțire, dar cu brațe lungi, care a reușit să o facă datorită unei tehnici de înot rafinate și a unei ambiții nemărginite.
  • „Progresul lui Popovici la această probă este incredibil. În aprilie 2021, cel mai bun timp al său era 49.09. În ceva mai mult decât un an, a reușit să taie două secunde. Se poate spune că acum el este cel mai bun înotător din lume la această probă”, au remarcat americanii de la Swim Swam, care fac o analiză a cursei, dar și a personalității lui David. „O cursă senzaţională”, arată și BBC, care a aflat de la David Popovici că și-a luat drept model un înotător britanic, Adam Peaty, iar ținta lui este acum să lucreze la un nou record și să parcurgă cei 100 de metri ai bazinului în mai puțin de 46 de secunde.
  •  „The Guardian” îl numește „strălucitul român în vârstă de 17 ani”.
  •  Performanța românului a avut ecou și în Franța, unde „L’Equipe” scrie că David Popovici a șters cu buretele un record vechi de 13 ani, stabilit în același bazin. „Veni, vidi, (Popo)vici”, titrează publicația franceză, făcând un joc de cuvinte pornind de la celebrul citat din latină și numele înotătorului român

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here