Simona Halep (locul 15 WTA) s-a calificat sâmbătă în finala turneului de la Toronto după ce a învins-o pe americanca Jessica Pegula, locul 7 WTA şi cap de serie 7. A fost o partidă disputată, care a durat două ore şi 14 minute și în care românca a avut o revenire în stil de mare campioană.  Meciul s-a încheiat după trei seturi, primul set fiind pierdut de româncă. Scorul final a fost 2-6, 6-3, 6-4. Simona Halep (30 de ani) și Jessica Pegula (28 de ani) s-au întâlnit pentru prima dată în circuitul profesionist. Simona Halep ajunge astfel pentru a patra oară în carieră în finala turneului din Canada, dar este pentru prima oară când ajunge într-o finală WTA de când îl are ca antrenor pe Patrick Mouratoglou.

  • Nu am renunţat, a fost un meci dur, incredibil. Ea este o jucătoare foarte bună. Am luptat până la final şi sunt foarte mulţumită de cum am fost pe teren astăzi. Este prima noastră finală (avându-l pe  Patrick Mouratoglou). Sper că vom mai avea multe. Este minunat să îl am în echipa mea şi sunt onorată”, a spus Simona Halep după meci.

    În finala care va avea loc duminică, în jurul orei 20:30, ora României, Simona Halep o va întâlni pe câștigătoarea din cealaltă semifinală, Beatriz Haddad Maia (Brazilia, nr. 24 mondial) care a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia, nr. 14 WTA, cap de serie 14) în două seturi (6-4, 7-6), după un meci care a durat puțin peste două ore. Va fi a patra oară când Simona Halep și Beatriz Haddad Maia se vor întâlni pe terenul de tenis. Simona a câștigat două dintre meciurile precedente jucate împotriva braziliencei de 26 de ani, care este una dintre cele mai în formă jucătoare de tenis în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here