• Muzică bună, distracție, concursuri și specialități culinare 

Lume multă, veselie, socializare, distracție, concursuri  și specialități culinare au  fost ingredientele folosite la Zilele Orașului Victoria. Timp de trei zile orașul a fost animat, iar la stadion s-a adunat mulțime de oameni, toți dornici să se bucure de spectacol. Orașul  Victoria a demonstrat că se poate organiza cu succes un festival  de o mână de oameni și un buget redus. Manifestarea a adus din nou în prim plan voluntariatul și implicarea firmelor locale, o caracteristică a orașului de la poalele Făgărașilor.

  • ,,Evenimentul a fost o reușită din toate punctele de vedere. Locația aleasă, stadionul, este deosebită. Pentru unii este destul de greu de înțeles de ce am ales această locație, dar stadionul are un spațiu mult mai permisiv, o locație în care nu eranjăm locuitorii orașului, o locație în care am putut grupa secvențial pe categorii de vârstă activitățile pentru copii în mod special, pentru adulți și persoanele vârstnice din oraș. Au avut loc concursuri în familie, nici n-am realizat că bunicii pot participa la astfel de evenimente, am văzut bunici de peste 75 de ani care au concurat cu nepoții lor. Am participat și eu la concursuri, la mai multe categorii, acolo unde copilașii n-au avut lângă ei o mămică eu am fost mămica lor. A participat și colegul meu, viceprimrul Iosipescu la aceste concursuri. A fost o atmosferă de vis  în care copiii, părinții și bunicii au relaționat cu toții în natură. Trebuie să învățăm că la astfel de evenimente promovăm cultura, teatrul, spectacole, promovăm sportul, tot ce este verde.  Niciodată de când sunt în Victoria nu am văzut atâția oameni laolaltă așa cum au fost la Zilele orașului. A fost o reușită pentru că a fost făcut din suflet, am avut voluntari, multe activități au fost realizate benevol, am avut peste 300 de premii pentru copii și adulți“ a spus Camelia Bertea, primarul orașului Victoria.

Teatru, la casa de cultură

În prima zi a festivalului participanții au fost invitați la teatru. În sala de evenimente de la Casa de cultură, iubitorii de teatru i-au întâlnit pe actorii  Dorina Roman şi Dan Zorilă, care au interpretat piesa ,,Toxic love“ de Sorin Misiriantu. ,,Cu mare drag am venit la teatru. A fost o piesă frumoasă, o relaxare pentru noi. Ne dorim ca primarul Camelia Bertea să mai organizeze astfel de evenimente“ a spus un localnic.

 Artiștii locali au urcat pe scenă

Seara de vineri a continuat la stadion unde a fost amplasată scena pentru spectacole. Au urcat pe scenă micii artiști de la  Clubul Copiilor, grupul Zumba, grupul vocal Cetina de Brad, Olimpiu Băcilă, Liviu Căţănaş, Piticu, DJ WinBoost Music. Formația Armonia coordonată de Victor Hoajă a încântat publicul. Tribuna a fost plină, iar spectacolul și voia bună au durat până după ora 1.00.

Concursuri pentru toate vârstele

Sâmbătă, 20 august, a doua zi de festival, a fost dedicată concursurilor în aer liber. Au participat localnici de toate vârstele, de la cei mai mici până la cei vârstnici. Cel mai mic dintre concurenți a avut 3 ani, iar cel mai vârstnic peste 75 de ani. Au intrat în competiție familii de victorieni, dar i-au susținut și angajații din primărie și primarul Camelia Bertea. Fiecare categorie de concurs a avut un responsabil organizator, cel care a acordat și premiile pentru cei mai bine clasați concurenți.  S-au desfășurat concursuri: handbal- responsabil Dumitrescu Viorica;  fotbal- responsabil Popa Iulian; orientare turistică- responsabil Urdea Gheorghe, șah- responsabil Stanea Stelică, tenis de camp- responsabil Băcilă Olimpiu; Traseul Karatiștilor- responsabil Iosipescu Cristian; alergat- responsabil Iezsenszki Ciprian; role – responsabil Ozana Curpen; bicicletă- responsabil Iezsenszki Ciprian; concurs de saci-responsabil Banciu Alina;  desene pe asphalt-responsabil Pătrașcu Simona; mașinuțe cu telecomandă-responsabil Butnaru Flavius; baloane cu apă-responsabil Banciu Alina; tras sfoara-responsabil Pătrașcu Simona; trecut pe sub sfoară-responsabil Banciu Alina; alergat legați de picior-responsabil Banciu Alina. Cei mai buni dintre participanții la aceste concursuri au fost premiați într-un cadru festiv duminică, 21 august, începând cu ora 15.00. Era plină tribuna de copii, părinți și bunici care așteptau rezultatele concursurilor.  Primii trei clasați la fiecare concurs a primit medalii, diplome și pachete cu dulciuri. Pe scena de la stadion primarul Camelia Bertea împreună cu responsabilii de competiții, organizatorii festivalului și voluntarii au oferit  premiile și pachetele pregătite pentru fiecare dintre cei premiați.

  • ,,Am avut 25 de familii înscrise în concursul de fotbal, 8 echipe în total, și  3 câștigători. La juniori familiile Stoia și Chereșteș, locul I, locul II familiile Ștefan și Gheber, locul III familiile Gușeilă, Băcilă și Borzea. Categoria celor mari: Stanea și Scorobeț- locul III, Locul II- familiile Halmaghi, Timoftă și Dumitrescu; locul I -familiile Husea și Dobrea“ a prezentat antrenorul Academiei de fotbal, Iulian Popa.
  • ,,A fost o activitate foarte frumoasă. M-am bucurat că am avut ocazia să particip alături de părinții mei. A fost o zi plină pentru noi pentru care mulțumim organizatorilor, domnului Iulian Popa și  doamnei primar“ a spus unul dintre concurenții la fotbal.

Seara de muzică ușoară

Seara, au urmat concerte pe scena amplaată pe stadion, în fața tribunei pline de spectatori. Au evoluat  Feli, Mira, Aurel Moldoveanu, Antonio Pican. Publicul a cântat odată cu artiștii și a dansat. Spectacolul s-a întins după miezul nopții.

Seara de muzică populară

După premierea sportivilor, duminică seara a urmat concertul artiștilor de muzică populară.  Au început spectacolul micii artiști de la  Clubul copiilor Victoria. A  urcat apoi pe scenă  Ansamblul artistic profesionist “Mureşul” care a prezentat un purpuriu de dansuri populare din toate zonele țării. Vocile  interpreților  Ovidiu Homorodean, Leontina Pop, Dorina Grad, Maria Neag, Maria Sântean Faghiura, Dorina Oprea au ținut publicul în picioare. ,,Acest spectacol a fost pentru noi, seniorii, dar au fost și mulți tineri. De mult îmi doream să fiu la un astfel de concert, să ascult muzică populară de calitate. A fost foarte frumos“ a spus un localnic.

Restaurantul Connies, cel mai căutat

N-au lipsit de la festival preparatele culinare prezentate de firmele de profil. Restaurantul Connies coordonat de bucătarul profesionist Carmen Popa  a fost cel mai căutat de localnici. ,,Ne-am pregătit pentru acest eveniment și am încercat să aducem publicului ceea ce își dorește. În fiecare zi am mai schimbat și îmbunătățit  meniurile, iar victorienii au apreciat acest lucru. Au fost momente în care abia reușeam să servim cu promptitudine clienții. Felicitări organizatorilor acestui festival“ a spus Carmen Popa. (Lucia BAKI)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here