Cea mai mare parte a ţării se află sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică, inclusiv vijelii şi grindină, până miercuri la ora 10:00.

O avertizare cod galben a fost emisă pentru intervalul 30 august, ora 10:00 – 31 august, ora 10:00.

”În intervalul menţionat, local în sud-vestul, sudul, nordul şi nord-estul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25…40 l/mp, iar izolat vor fi vijelii şi grindină”, anunţă meteorologii.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi până la sfârşitul acestei săptămâni în majoritatea regiunilor.

Pentru acelaăi interval, a fost emisă ăi o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, asociată cu ploi abundente

”În cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, local la munte, în Moldova şi în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40…60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate şi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină”, precizează ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here