Drumul care face legătura satelor Calbor și Boholț cu Făgărașul a intrat în reabilitare. În această perioadă firma desemnată de Consiliul Județean prin licitație, Strabag SRL, efectuează lucrări la porțiunile de drum care sunt afectate de alunecări de teren și de gropi.

  • ,,Erau necesare aceste lucrări pentru că drumul era deteriorat, cu denivelări, tasări ale structurii asfaltice şi crăpături accentuate, care îngreunau circulaţia. A fost depus un strat de balast stabilizator compactat pentru consolidarea drumului, iar după alte 7 zile se vor asfalta aceste porțiuni. DJ 104 J este  singura rută pe care locuitorii din zonă o pot folosi atât pentru a ajunge în municipiul Făgăraş şi implicit la DN 1, dar  şi pentru a se deplasa spre Rupea. Acest drum  asigură legătura satelor Boholţ şi Calbor din comuna Beclean, cu cartierul Galaţi“ a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Contract în valoare de 10 milioane de lei

Proiectul tehnic şi  lucrările de consolidare  pe DJ 104 J, la  km 7+850 și km 9+600–10+300, Galați – Calbor – Boholț  vor costa   9.004.826,61 lei fără TVA, respectiv 10.715.743,66 lei cu TVA.

  •  ,,Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea, execuţia şi asistenţa tehnică pentru reabilitarea drumului judeţean DJ 104 J, respectiv refacerea a două segmente rutiere afectate de alunecări de teren: unul situat la kilometrul 7+850, iar celălalt existent între kilometrii 9+600–10+300, ceea ce înseamnă o porţiune în lungime de 700 de metri. Contractul include atât costurile cu elaborarea proiectului tehnic, verificarea documentaţiei şi asistenţa tehnică a proiectantului, cât şi cele privind execuţia investiţiei de bază, amenajarea terenului, amenajările pentru protecţia mediului, relocarea reţelelor de utilităţi, organizarea de șantier, dar şi alte cheltuieli conexe“ a comunicat CJ Brașov. .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here