Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală, de joi, la castelul Balmoral, după ce medicii săi au devenit îngrijorați cu privire la starea de sănătate a suveranei, scrie BBC. Întreaga țară este profund îngrijorată „După o evaluare mai amănunțită în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați cu privire la sănătatea majestății sale, și au recomandat ca ea să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Casa Regală într-un comuniat oficial. Regina Elisabeta a II-a se află, în aceste zile, la Castelul Balmoral din Scoția, acolo unde s-a întâlnit și cu Liz Truss acum două zile, pentru numirea acesteia în funcția de prim-ministru, o decizie fără precedent – toți prim-miniștrii anterior au avut întâlnirea oficială cu suverana la Londra, la Buckingham. Suverana britanică, în vârstă de 96 ani, este cea mai longevivă din istoria țării și a sărbătorit recent jubileul de platină. Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani în 21 aprilie. Prințul Charles a ajuns de puțin timp la Castelul Balmoral, iar Prințul William a plecat și el spre Scoția, mai scrie BBC. Un avion al forțelor regale britanice a aterizat la Aberdeen aducându-i în Scoția pe Ducele de Cambridge, Ducele de York și Contele și Contesa de Wessex, dar nu și pe ducii de Sussex. Un purtător de cuvânt a declarat că prinţul Harry şi soţia sa Meghan, aflaţi în Marea Britanie pentru o serie de evenimente, vor călători şi ei în Scoţia, dar separat.

Ceremonia schimbării grăzii la Palatul Buckingham a fost anulată

Ceremonia schimbării gărzii la Palatul Buckingham a fost anulată joi, în timp ce zeci de oameni încep să se adune în fața castelului Balmoral, dar și în fața Palatului Buckingham din Londra, în ciuda faptului că plouă. Oamenii încep să se strângă la Palatul Buckingham, în ciuda ploii, reacționând la anunțul despre starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a

Anunț în Camera Comunelor despre starea de sănătate a Reginei

Anunțul privind starea de sănătate a Reginei Elisabeta a II-a a fost făcut și în Camera Comunelor. „Aș dori să fac o declarație despre anunțul făcut în urmă cu puțin timp despre Majestatea Sa. Știu că vorbesc în numele întregii Camere, când spun că-i transmit cele mai bune gânduri Majestății sale. Ea și întreaga familie se află în gândurile și rugăciunile noastre în acest moment. Dacă va mai fi ceva, vom închide Camera”, a declarat Lindsay Hoyle, președintele Camerei Comunelor. „Mulțumesc, domnule președinte. Sunt sigur că toți colegii sunt întristați de veștile pe care le-am auzit. Gândurile și rugăciunile tuturor se îndreaptă către Majtestea Sa, Regina și către familia regală”, a declarat și Ian Blackford, liderul grupului scoțian.
Și Justin Trudeau, premierul Canadei, a transmis, de asemenea că gândurile sale și ale canadienilor sunt alături de Majestatea Sa, regina Elisabeta a II-a. Suverana britanică este șefa statului canadian. BBC One a suspendat programul obișnuit, după anunțul privind starea de sănătate a Reginei, și difuzează un program de știri special, relatează „The Guardian”. Programul obișnuit al BBC a fost întrerupt la ora locală 12:39 pentru a difuza declarația Palatului Buckingham. De atunci, canalul a difuzat în continuu știri despre starea de sănătate a reginei. Prezentatorul Huw Edwards poartă un costum închis la culoare, cămașă albă și cravată neagră, în acord cu codul vestimentar al BBC pentru situațiile în care un membru al familiei regale moare, notează The Guardian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here