Foto: Aurelia Modorcea

Pictorița făgărășeană, Aurelia Modorcea, își  expune lucrările în Cetatea Făgărașului, în Turnul Thomory. Expoziția intitulată  ,,Magia culorilor“ reunește acele picturi în care Aurelia Modorcea a evidențiat aspecte din viață, natură și univers prin cel mai frumos joc de lumină și culoare. Expoziția   poate fi văzută începând de marți, 13 septembrie a.c., în timpul programului de vizitare al castelului. Este a patra expoziție pe care pictorița făgărășeană o organizează la Făgăraș. Prima a fost în 2017 tot în Cetatea Făgărașului, în 2018, în sala de expoziții a Casei de cultură, iar în 2019, la Fundația Culturală Negru Vodă.

  • ,,Temele abordate sunt diverse şi includ peisaje, flori şi, în general, viaţa în toate formele ei. Pictura, pentru mine, este o ,,poartă” spre lumină, am mai spus-o şi cu alte ocazii şi vreau să împărtăşesc cu cât mai multă lume frumuseţea artei pentru o lume mai bună şi un viitor mai frumos” a declarat pictoriţa făgărăşeană într-un interviu acordat ziarului Monitorul de Făgăraș.

Lucrările Aureliei Modorcea au mai fost  admirate și în alte orașe din țară unde a organizat expoziții: București, Cluj, Sighișoara, dar și peste hotare.  Privind picturile făgărășencei, se poate spune că Aurelia Modorcea  iubeşte culoarea,   lucrările sale fiind prezentate  prin simbolul culorii, dar în fiecare pune o parte din sufletul ei.  ,,Dialoguri cromatice”, ,,Aripi şi vise colorate”, ,,Simfonia culorilor”,  ,,Culori din curcubeu”, ,,Un zâmbet în pandemie“, sunt doar câteva din temele expoziţiilor organizate de artistul făgărăşean. Dar fiecare exponat  are o poveste care impresionează.

  • ,,Starea mea este reliefată în tablouri prin culoare şi lumină” a spus artista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here