Noul sezon din Superliga, a debutat în luna iulie, iar în acest week-end (9-12 septembrie) a fost finalizată deja etapa cu numărul 10. Prima ligă din România poartă această denumire în acest sezon, dată chiar de la sponsorul principal a competiției, Superbet. Iar meciurile din Superliga reprezintă un punct de interes pentru microbiști la pariuri 1×2. Chiar dacă fotbalul românesc nu e cel mai apreciat, inclusiv de către români, sportul rege de la noi oferă câteva meciuri extrem de așteptate, în special de fanii echipelor combatante. Mai jos, vom enumera unele dintre cele mai interesante partide din acest sezon. Unele dintre acestea au avut loc deja, în cele 9 etape scurse, altele urmează să se desfășoare.

10. Farul – FCSB – Duelul naș – fin!
Deschidem topul cu un meci care a stârnit interes în ultimii 7-8 ani. Mai ales după ce Farul Constanța, fosta Viitorul, a reușit să devină o formație cu pretenții în Superliga. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit deja, în urmă cu două etape. Duelul din turul sezonului regulat a fost câștigat de constănțeni, scor 3-1, dar roș-albaștrii au revanșa, pe propriul teren. Și cel mai probabil, încă alte două dueluri în play-off.
9. Rapid – Farul – Un nou duel de interes în Superliga
Un alt meci care va atrage atenția de acum încolo e duelul Farul – FCSB. După promovarea rapidiștilor în Superliga, aproape orice meci, cu formațiile cu pretenții din prima ligă, devine interesant. Nu face excepție nici disputa giuleștenilor contra constănțenilor. Mai ales că ambele formații propun un fotbal spectaculos. Cele două echipe nu au jucat încă în acest sezon, iar meciul este așteptat de suporterii ambelor formații.
8. CFR Cluj – Rapid – duelul feroviar
Un alt meci al Rapidului interesant în Superliga e disputa contra campioanei CFR Cluj. Cele două grupări feroviare s-au întâlnit în acest sezon, chiar în etapa inaugurală, iar clujenii s-au impus cu 1-0. A fost însă doar un episod din acest sezon și încă unul din rivalitatea dintre cele două grupări vișinii. De asemenea, e de așteptat ca acest meci să se repete, în acest sezon și în play-off.
7. Universitatea Craiova – Rapid – duel încins
Un alt meci așteptat e disputa dintre Universitatea Craiova și Rapid. Cele două formații s-au întâlnit în actuala stagiune, giuleștenii având câștig de cauză chiar în Bănie, scor 1-0. A fost un succes norocos al jucătorilor lui Adi Mutu, care însă se vor mai întâlni, cel puțin o dată, cu Universitatea. Spunem cel puțin, pentru că ambele formații vor clasarea în play-off.
6. CFR Cluj – U Cluj – supremația în Ardeal
Unul din duelurile cele mai așteptate e derby-ul Clujului. Din acest sezon, episoadele se vor relua. CFR Cluj a preluat șefia orașului în ultimii 15 ani. Chiar dacă șepcile roșii sunt formația de tradiție, cu prezențe în prima ligă încă de la începuturile fotbalului în România, studenții nu au mai reușit să fie la un nivel înalt în ultima perioadă. Acum, cu revenirea în Superliga, după o pauză de 7 ani, ne vom putea bucura din nou de derby-ul Clujului.
5. Universitatea Craiova – FCU Craiova – arde Oltenia
Avem și derby-ul Craiovei. Supremația în capitala Olteniei a luat naștere odată cu promovarea celor de la FCU 1948 Craiova în Superliga anul trecut. Craiova a fost fără nici o echipă în prima ligă, timp de câteva sezoane, iar acum, s-a iscat un război asemănător cu cel dintre FCSB – CSA Steaua. Lupta se anunță una interesantă, ce naște multe orgolii. În acest sezon, trupa lui Mihai Rotaru s-a impus în primul episod, dar urmează returul, ce se anunță, cel puțin la fel de disputat.
4. Universitatea Craiova – FCSB – alb-albastru vs roș-albastru
Nu putea lipsi din top meciul dintre Craiova lui Rotaru și FCSB. Mai ales că în ultimele sezoane, oltenii s-au angrenat în lupta pentru titlu. Iar în ultimii ani, au fost câteva episoade mai mult decât interesante între cele două formații.
3. Universitatea Craiova – CFR Cluj – o nouă rivalitate
Deschidem podiumul cu o nouă rivalitate creată. Cele două formații au oferit meciuri foarte interesante în ultimele sezoane. Mai ales în ultima stagiune, când oltenii s-au impus cu 3-2 în returul din play-off-ului. În acest sezon, primul episod va avea loc pe 11 septembrie. Cu siguranță meciurile vor fi interesante și la fel de spectaculoase ca în ultima stagiune.
2. FCSB – Rapid – rivalitatea din nou la suprafață
Locul doi în acest top e ocupat de unul din derby-urile de tradiție din fotbalul românesc. De la revenirea în Superliga, Rapid a încercat să se ridice la nivelul rivalei de-o viață. Dacă sezonul trecut giuleștenii nu au putut ține ritmul, în actuala stagiune elevii lui Mutu par să fie la un nivel mult mai înalt. Rapid s-a impus în primul episod din acest sezon, scor 2-0, dar se anunță alte dispute, cel puțin la fel de interesante.
1. CFR Cluj – FCSB campioană vs vicecampioană
Primul loc în acest top este ocupat de meciul dintre formațiile care s-au luptat la titlu în ultimele sezoane. CFR Cluj a avut câștig de cauză în ultimele 5 sezoane, dar rivalitate dintre cele două echipe s-a format de mai bine de 10 ani, de când clujenii au reușite să câștige pentru prima dată titlul în Liga 1. Balanța înclină în favoarea clujenilor, dar FCSB are o sete mare de revanșă. Primul duel direct din acest trebuia să aibă loc în primul week-end al lunii septembrie, dar meciul a fost amânat pentru o dată ulterioară. Cert e că cel mai așteptat meci al sezonului se anunță extrem de disputat și în această stagiune.
Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here