Primăria Ucea și Consiliul Local Ucea au organizat sâmbătă, 17 septembrie a.c.,  la căminul cultural din Ucea de Jos, ,,Ziua Recoltei“. Este un proiect realizat de Comua  Ucea cu sprijinul Asociației Comunitare Ucea, cofinanțat de Consiliul Județean Brașov. S-au alăturat proiectului sponsorii Aromapa Serv Ucea și Purolite. Încă de la ora 12.00 producătorii locali și-au organizat standurile cu produse în curtea căminului cultural unde organizatorii le-au pus la dispoziție corturi. Și-au adus aportul și elevii de la Școala Gimnazială Ucea de Jos, care au expus cele mai frumoase desene și obiecte confecțioate de ei în sala de spectacole. Participanții puteau astfel  admira dibăcia copiilor de la grădiniță până la clasa a VIII-a. Festivalul a început la ora 15.00.

  • ,,Prin acest festival vrem să arătăm și altor producători exemple de bune practici, oameni care au reușit în afaceri, care au prosperat, iar în ziua de astăzi au beneficii foarte mari. Din păcate unii dintre ei nu participă la festival pentru că nu mai au produse în această perioadă. Toți producătorii tradiționali din comuna noastră sunt invitați. Avem 2 brutării în comună, avem un producător de sucuri naturale din mere, fructe de pădure. Avem 2 meșteșugari care țin trează tradiția locului prin obiecte de port popular. Petrișor Sorin, meșter popular  din Ucea de Sus, ne reprezintă cu cinste comuna la toate festivalurile locale și naționale. Are colaborări cu Muzeul Dimitrie Gusti de la București, cu Muzeul Astra de la Sibiu. Are atelier cu războiaie de țesut, iar în puctul gastronomic oferă turiștilor preparate culinare locale. Ziua Recoltei este o modalitate de a promova afacerile locale“ a declarat Adrian Grovu, primarul comunei Ucea.

Spectacol folcloric

Participanții la festival se vor bucura de un spectacol folcloric. Vor urca pe scena căminului cultural artiști locali, dar și interpreți naționali: Ionuț Langa, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Nicolata Florea, Livia Sorlea. Spectacolul va continua cu formațiile Armonia, Europa, Grupul Sirinx, Grupul Cetina de Brad, Bârlădeanu Marian, Ansamblul Comorile Arpașului, Ansamblul de la Clubul Copiilor Victoria și Corul Bisericesc din Ucea de Sus.

  •  ,,Din farmecul acestei sărbători nu vor lipsi preparatele culinare ale localnicilor.  Avem o baltă cu pește, iar producătorul a pregătit pentru participanți un borș de pește și pește la grătar“ a adăugat primarul Adrian Grovu.    

Vom reveni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here