Accesul pe drumul comunal Dridif-Baraj Voila- Cincșor, DC 4A, a fost restricționat pentru mașinile de peste 12 tone. La intrarea pe DC 4A  este amplasată o mașină a Poliției care supraveghează zilnic circulația cu scopul de a bloca accesul mașinilor de mare tonaj. DC 4A sau ocolitoarea de la Voila   asigură legătura între DN1 și satele  Cincșor- Cincu și a fost asfaltat în cursul lunii august pe o porțiune de 2 km, lucrările ridicându-se la valoarea de 1,6 milioane de lei, bani alocați de CJ Brașov, dar și de la bugetul local al comunei Voila. ,,Drumul  s-a asfaltat pentru ca localitățile Cincșor și Cincu să aibă o cale de acces, deoarece drumul județean DJ105A a devenit inutilizabil. Era necesară restricționarea circulației pentru că pe acest traseu se ajunge și la baza NATO de la Cincu, unde în prezent se construiește un orășel pentru aliații francezi, iar mașinile grele distrug asfaltul. Mai este și problema podului de la intrarea pe DJ 105 A, la Cincșor, care este foarte afectat. S-a convenit ca timp de 2 săptămâni, Poliția și Jandarmeria să supravegheze traficul“ a spus primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc.

Au încălcat regulile

Pentru mașinile de peste 12 tone sunt recomandate 3 rute, dar două dintre ele nu pot fi folosite. Este vorba despre drumul Șoarș-Rodbav, care are un carosabil afectat de gropi, și drumul comunal Rucăr-Cincșor, care în prezent este în șantier. Astfel că mașinile grele trebuie să ocolească peste 50 km pentru a ajunge la Cincu, folosind DN1 și DN1S, Șercaia-Hălmeag. Cu toate acestea, un convoi  format din 6 mașini de mare tonaj care a plecat de la baza militară Cincu a folosit drumul nou asfaltat, dar  s-a blocat pe podul de la Cincșor sâmbătă, 17 septembrie.

Două ocolitoare

Lucrările la podul de la Voila încă nu au fost demarcate. Odată cu proiectul construcției acestui pod de către CJ Brașov, se va reabilita și DJ104A, în prezent realizându-se  studiile de fezabilitate. ,,Se vor construi 2 ocolitoare, una la Cincșor și alta la Cincu, fondurile vor fi asigurate de la Guvern“ a mai spus primarul comunei Voila.

Drumul Rucăr-Cincșor, în șantier

Drumul comunal Rucăr-Cincșor, de-a lungul apei Oltului, se află în reabilitare. ,,Lucrările vor dura 3 luni, timp în care circulația este restricționată pentru mașinile de peste 7,5 tone. Este vorba despre construirea de rigole și de asfaltarea celor 6,3 km de drum. Valoarea lucrărilor este de 2,4 milioane de lei plus TVA, bani asigurați de Ministerul Dezvoltării“ a spus Florin Ioani, primarul comunei Viștea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here