Preşcolarii şi elevii din judeţul Braşov vor beneficia, începând de săptămâna viitoare,  de produse lactate, de panificaţie şi fructe asigurate de Consiliul Judeţean Braşov în cadrul Programului pentru şcoli al României. Vor fi 36.644 de copii beneficiari din toate localităţile judeţului, exceptând municipiul Braşov, elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi preşcolari din grădiniţele publice şi private cu program de 4 ore. Consiliul Judeţean Braşov a finalizat procedurile de achiziţie pentru furnizarea şi distribuirea lactatelor, produselor de panificaţie şi fructelor pentru anul şcolar 2022-2023.  Această achiziţie, cu o valoare totală estimată la 9.141.945,12 lei (fără TVA), a fost realizată defalcat, pe zonele judeţului (Braşov, Codlea, Făgăraş, Râşnov, Rupea, Săcele) şi pe produsele furnizate (lapte UHT şi iaurt, corn şi biscuiţi, respectiv mere), rezultând  18 loturi.

  •   Produsele lactate (lapte UHT, iaurt) vor fi asigurate de SC Agro-Pan-Star SRL în toate cele şase zone ale judeţului, valoarea totală a contractului de furnizare fiind de 3.882.358,49 lei.
  •   Produsele de panificaţie (cornuri şi biscuiţi) sunt asigurate de două firme: Asocierea SC Lido Gîrbea SRL – SC Agrosemcu SRL – SC Pan Abacs SRL – SC Voipan Sil SRL va deservi zonele Braşov, Codlea, Râşnov şi Săcele, contractul fiind încheiat la valoarea de 2.392.833,61 lei, în timp ce furnizorul pentru Făgăraş şi Rupea este SC Fagul Impex SRL, cu un contract în sumă totală de 1.849.002,53 lei.
  •   Merele vor fi distribuite în unităţile şcolare din judeţ de doi operatori economici: SC Pan Abacs SRL (pentru zonele Braşov, Codlea, Râşnov şi Săcele), în baza unui contract în valoare de 1.038.246,43 lei, respectiv SC Fagul Impex SRL (pentru zonele Făgăraş şi Rupea), cu un contract în valoare de 802.279,06 lei.

Pentru mulţi copii care provin din familii cu posibilităţi financiare modeste, aceste produse distribuite în şcoli sunt importante, fiind aşteptate cu bucurie. Pentru unii dintre ei cornul şi laptele reprezintă singura masă sigură a zilei, dar şi motivaţia de a veni la şcoală în fiecare zi. Am finalizat în cel mai scurt timp posibil această procedură de achiziţie, pe care am iniţiat-o încă din iulie, însă am fost nevoiţi să prelungim termenul pentru depunerea ofertelor până în 24 august, deoarece în 10 august a apărut o hotărâre de guvern care a ajustat limita valorică zilnică a produselor per elev, ceea ce a dus la modificarea valorii estimate a achiziţiei. Sperăm că furnizorii îşi vor face treaba în cele mai bune condiţii, astfel încât copiii să beneficieze de produse conforme cerinţelor din caietul de sarcini. Funcţionarii din executivul judeţean vor verifica modul în care firmele se achită de sarcinile asumate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here