Consiliul Judeţean Braşov va semna  contractele pentru furnizarea ultimelor trei loturi de echipamente ce vor intra în dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov. Dacă primele două loturi s-au aflat în proiectul inițial,   al treilea însă  a fost scos la licitație după s-au făcut economii în urma procedurilor de achiziţie desfăşurate în cursul implementării proiectului.

  •  Este un proiect care contribuie la asigurarea celor mai bune condiţii pentru consultaţiile, diagnosticarea şi tratarea bolnavilor în Ambulatoriul celui mai important spital din subordinea noastră. Vom avea 12 cabinete medicale modernizate în întregime şi dotate cu toate cele necesare desfăşurării unui act medical de calitate, în beneficiul pacienţilor. Acest proiect vine să întregească investiţiile deja realizate în extinderea, modernizare şi dotarea noii Unităţi de Primiri Urgenţe şi în reabilitarea corpului B al Spitalului Judeţean Braşov. Reuşim, astfel, să aducem cea mai importantă unitate spitalicească din judeţ la un nivel al infrastructurii medicale care corespunde exigenţelor în domeniu” explică președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

 Trei contracte pentru echipamente medicale  

Conform reprezentanților Consiliului Județean Brașov, în perioada următoare se va semna un contract în valoare de 47.467 lei cu firma Ovavinci SRL, pentru furnizarea de mobilier medical. De asemenea, cu firma Neomed SRL va fi semnat un contract în valoare de 13.892 lei pentru furnizarea unei mese ginecologice. Din sumele economisite în urma licitațiilor anterioare va fi semnat un contract în valoare de 388.380 lei cu firma Tehno Electro Medical Company SRL, care va furniza echipamentele necesare procedurii de bronhoscopie. Sumele atrase de administraţia judeţeană prin intermediul acestui proiect, finanţat în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” a Programului Operaţional Regional 2014-2020, au fost utilizate aproape în totalitate, având în vedere că din valoarea totală a contractului de finanțare, respectiv 10.699.627 lei, au fost încheiate contracte însumând 10.668.874 lei.

Ambulatoriul, în curs de amenajare

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este în curs de amenajare, o mare parte din echipamentele cumpărate fiind deja livrate şi instalate.  Între acestea se regăsesc un computer tomograf, 34 de echipamente medicale, un mamograf şi trei ecografe, şapte echipamente oftalmologice, mobilier pentru dotarea cabinetelor medicale – banchete pentru sala de aşteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale şi mobilier destinat recepţiei, un aparat RX de scopie şi grafie digital, două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi şi lupe, cinci reflectoare cu picior şi 12 lămpi UV de sterilizare, un ecograf staţionar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă şi un ecograf staţionar, o linie automată PCR şi o platformă elevatoare destinată persoanelor cu dizabilităţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here