Poliţiştii de frontieră din Satu Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare, au oprit intrarea în ţară prin vama Petea a unui TIR încărcat cu peste 24 de tone de deşeuri provenind din Suedia. Era vorba de mobilier, jucării, geamuri şi alte produse uzate, informează reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei. Deşeurile urmau să ajungă în judeţul Braşov pe post de mărfuri „second hand”.

  • „Marţi, 4 octombrie, în jurul orei 14,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un sucevean în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 24.450 kg de bunuri second-hand, constând în mobilier, geamuri, jucării, veselă, chiar şi un mini excavator, toate fiind produse uzate. Bunurile au fost încărcate în Suedia şi urmau să ajungă în judeţul Braşov”, transmite Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri. În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a TIR ului, bunurile transportate fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here