Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing) se pregăteşte să-şi treacă în palmares al doilea titlu consecutiv de campion mondial de Formula 1, eveniment care s-ar putea produce chiar în acest weekend, pe circuitul de la Suzuka, cu ocazia Marelui Premiu al Japoniei.

După un sezon pe care l-a dominat în totalitate, cu unsprezece victorii în 17 curse desfăşurate până în prezent, „Mad Max” are toate cărţile în mână pentru a-şi păstra coroana cucerită anul trecut, la capătul unei lupte aprige cu britanicul Lewis Hamilton (Mercedes).

Verstappen este lider al clasamentului general, cu un avans de 104 puncte faţă de ocupantul locului secund, monegascul Charles Leclerc (Ferrari), şi de 106 puncte faţă de mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull.

Olandezul a ratat o primă „minge de meci” duminica trecută, în Singapore, unde s-a clasat doar pe poziţia a şaptea şi unde depindea oricum de rezultatele celorlalţi concurenţi, dar în Japonia are şansa să devină campion indiferent de performanţele urmăritorilor săi.

O victorie la Suzuka, cu punct bonus pentru cel mai bun tur, i-ar aduce 25 de puncte lui Verstappen, care ar deveni astfel campion mondial, cu patru etape înainte de finalul sezonului, chiar şi în cazul în are Leclerc s-ar clasa pe locul secund (18 puncte).

La 25 de ani, Max Verstappen se pregăteşte să intre – dacă nu în Japonia, atunci în Statele Unite, peste două săptămâni – în cercul celor 17 piloţi care au câştigat de cel puţin două ori Campionatul Mondial de Formula 1, de la începuturile acestuia, în 1950. Pentru a-i cita doar pe contemporanii săi, olandezul se va alătura spaniolului Fernando Alonso (Alpine), campion în 2005 şi 2006, şi se va putea apropia de germanul Sebastian Vettel (Aston Martin), cvadruplu campion al lumii între 2010 şi 2013, şi de britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), deţinător al recordului de victorii, alături de germanul Michael Schumacher, graţie celor şapte titluri cucerite începând din 2008.

În campionatul constructorilor din Formula 1, Red Bull Racing (576 puncte) nu va putea deveni campioană duminică, în faţa rivalei Ferrari (439 puncte), ci va trebui să mai aştepte până când va fi cunoscută succesoarea lui Mercedes, a cărei hegemonie de opt ani va lua sfârşit în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here