Prin intermediul inițiativei DiscoverEU, tinerii născuți în anul 2004 se pot înregistra, până pe 25 octombrie, pentru a primi unul dintre cele 35.000 de bilete gratuite pentru a călători și descoperi Europa.

Această rundă de înscrieri se va încheia pe 25 octombrie, ora 13:00, ora României.

Cei care vor fi selectați vor putea călători cu trenul gratuit în Europa pe o perioadă de cel puțin o zi și cel mult 30 de zile, în cel puțin o țară străină, în intervalul 1 martie 2023 și 29 februarie 2024. Călătoria se va face în principal cu trenul, dar și cu autobuzul și vaporul, pentru garantarea unui acces mai larg. Sunt permise excepțional și zborurile, în cazurile în care nu sunt disponibile alte forme de transport (de exemplu, pentru persoanele care provin din zone îndepărtate și regiunile ultraperiferice ale UE).

Din acest an, participanții selectați vor primi un card DiscoverEU cu reduceri pentru vizite culturale, activități de învățare și sportive, transport local, cazare, alimente etc.

Pentru a fi considerați eligibili, tinerii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să fie născut între 1 ianuarie și 31 decembrie 2004;
  • să completeze corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului legal de ședere;
  • să fie cetățeni sau rezidenți legali pe termen lung într-una din țările membre ale Uniunii Europene, inclusiv țările și teritoriile de peste mări sau unul dintre statele terțe asociate în programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).

Participanții cu mobilitate redusă și/sau nevoi speciale pot fi eligibili pentru ajutor suplimentar (de exemplu, pot fi acoperite costurile pentru persoanele însoțitoare sau câinii însoțitori pentru participanții cu deficiențe de vedere).

Ulterior, cei care s-au înscris trebuie să răspundă unui chestionar.

Tinerii vor putea călători singuri sau în grupuri de maximum cinci persoane.

De la lansarea DiscoverEU, în iunie 2018, peste 165.000 de tineri au primit permise de călătorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here