Nădășenii bat drumul Brașovului de 5 ani  pentru a-și recâștiga satul,  care a fost retrocedat unei familii.  Joi, 13 octombrie 2022, vor fi din nou la Judecătoria Brașov unde este programat un nou termen  în Dosarul nr. 1265/246.2017. Dosarul ,,Nadăș“ bate recordul în privința soluționării, de 15 ani înregistrându-se doar amânări, iar când sătenii se așteptau la o soluție finală s-a trecut la revizuiri. La Judecătoria Brașov   a  ajuns pentru a doua oară dosarul ,,Nadăș“, de această dată  pentru ,,rejudecare“.  Nădăşenii au crezut că după 15 ani de umilinţă, de drumuri, la instanţele din Ineu, Arad, Bucureşti, Olt, Făgăraş, Braşov, Balş  își găsesc dreptatea la Braşov. Dar  soţii Colţeu, cei care își doresc proprietatea asupra satului Nadăș, folosesc orice modalitate pentru a câștiga acest drept în fața sătenilor.

  • ,,Noi sperăm ca acest proces  să se încheie cât mai repede, să nu mai dureze alți ani. Vom  veni la Judecătoria Brașov și la termenul din 13 octombrie 2022“  spun sătenii.
  • Conform avocatei Vasilica Coroiu, familia Colțeu, cea care vrea satul,  ,,a depus la dosar mii de pagini, aceleași documente care existau déjà, este o practică a acestor oameni“.
  • ,,Noi ne vrem satul, terenuri, pădure, cimitir, care ne-a fost furat de acești oameni. Este satul nostru  nu al lor. Vom duce lupta până la capăt“ spune Nicolae Rad din Nadăș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here