FOTO: adevarul.ro

Marii operatori din industria retail spun că vor fi nevoiți să aplice noi scumpiri la raft, pe lângă cele semnificative înregistrate deja până acum anul acesta, dacă prețurile la energie electrică, unul dintre costurile semnificative ale industriei, se vor menține și în perioada următoare la actualele niveluri fără precedent .

″Dacă prețurile la energie electrică râmân la nivelurile de acum, vom fi nevoiți să scumpim cu încă 10-15%, creând astfel supra-inflație, peste indicele actual existent″, au declarat, pentru Profit.ro, surse din industria de profil.

Rata anuală a inflației a ajuns în septembrie la 15,9%, cel mai ridicat nivel de după aprilie 2003, în condițiile în care, față de septembrie 2021, prețurile alimentelor au crescut cu 19,1% (cu vârfuri de +50% la zahăr și +47% la ulei), cele ale produselor nealimentare – cu 16,6%, iar serviciile s-au scumpit cu 8%, conform datelor INS. Pe de altă parte, energia electrică s-a scumpit cu 25% față de septembrie 2021 și cu 35% față de finalul anului trecut.

Citește mai mult AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here