Peste 300 de percheziții au loc miercuri dimineață în întreaga țara în ceea ce se numește Ziua Z. Ofițeri de la toate brigăzile de combatere a crimei organizate, jandarmi și trupe speciale ale poliției au descins la diverse adrese în dosare instrumentate împreună cu DIICOT.

În Brașov, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, efectuează 11 percheziții domiciliare, în județ, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în cartierul Noua, din municipiul Brașov, a acționat o grupare specializată în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Membrii acesteia au achiziționat droguri, pe care le-au depozitat în locuința unuia dintre aceștia, și, ulterior, le-au distribuit consumatorilor din județul Brașov. Acțiunea beneficiază de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, jandarmilor din cadrul G.M.J. Brașov și I.J.J. Brașov. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Ziua Z a devenit deja o tradiție a DIICOT și a brigăzilor de combaterea crimei organizate.

În fiecare an, într-o zi anume sunt puse în aplicare sute de mandate de percheziție și sunt efectuate descinderi în mai toate județele în dosare ce privesc traficul de droguri, proxenetism, trafic de persoane,  infracțiuni informatice și alte infractiuni din zona crimei organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here