FOTO: alba24.ro

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) și Camerele Notarilor Publici vor oferi cetățenilor consultații notariale gratuite, sâmbătă, cu ocazia Zilei europene a justiției civile. Astfel, în intervalul orar 09:00 – 13:00, notari din toată țara vor răspunde întrebărilor venite din partea cetățenilor și vor acorda consultații juridice notariale pe teme generale de larg interes.

„Poziționându-se prin însăși esența activității sale ca „furnizor de încredere” și partener loial al statului, cetățenilor și mediului de afaceri, notariatul român continuă și în acest an tradiția „Zilei porților deschise”, organizând la sediile UNNPR și Camerelor Notarilor Publici întâlniri cu publicul dornic de informare pe teme juridice notariale.

Evenimentul se circumscrie manifestărilor organizate în Uniunea Europeană cu ocazia „Zilei europene a justiției civile”, sărbătorită în fiecare an pe data de 25 octombrie și considerată ca fiind un reper simbolic pentru spațiul judiciar european. Actul de naștere al „Zilei europene a justiției civile” a fost semnat în anul 2003 din inițiativa comună a Comisiei Europene și Consiliului Europei, forurile europene urmărind ca, prin acțiunile întreprinse, cetățenii să se informeze și să se familiarizeze cu justiția civilă, să înțeleagă actul de justiție și să privească cu încredere sistemul judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here