,,FDGR condamnă cu hotărâre modul în care primarul PSD al municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, intimidează opoziția aleasă în mod democratic în Consiliul municipal pentru a obține votarea proiectelor propuse de el. Este inadmisibil și amintește de vremurile staliniste, ca persoane din public, care asistă la ședința consiliului local, să agreseze fizic și verbal consilierii care au altă părere decât primarul, aceștia exercitându-și drepturile conferite prin lege.
Deoarece pentru două proiecte propuse nu s-au pus la dispoziția consilierilor documentele explicative iar cei 10 consilieri ai opoziției nu au vrut să voteze în necunoștință de cauză, primarul Sucaciu a convocat 5 ședințe ”de îndată”, motiv pentru care Johannes Klein, consilier FDGR și prim-preot evanghelic în Făgăraș, a citit în ședința de luni, 31.10., o notificare prin care reclama un abuz al ”ședințelor de îndată” din partea primarului, notificarea fiind semnată de 9 consilieri. Fără a pune documentele solicitate la dispoziție, primarul a convocat o nouă ședință de consiliu în data de 1.11., în care persoane prezente la ședință au început să vocifereze și să agreseze verbal și fizic pe mai mulți consilieri, printre care și pe consilierul Johannes Klein.
FDGR solicită MAI anchetarea acestor incidente și conducerii centrale PSD măsuri în consecință. (Dr. Paul Jürgen Porr, Președinte FDGR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here