Proprietarii actuali ai blocul nr. 44 de pe strada Oltului din Victoria, așa numitul ,,bloc al groazei“,  derulează lucrări de reparații și amenajare la acest imobil  pentru a putea să-i dea o destinație.  Chiar dacă localnicii nu le-au dat vreo șansă pentru a transforma forcarul de infecție într-un loc civilizat, proprietarii Gabriel Ionuț Dinu și Niță Paula au luat pas cu pas clădirea. Au început cu igienizarea și eliberarea imobilului de gunoaie. Tone de mizerii au fost scoase din interior.   Au urmat reparațiile etajelor și plafonului.

  • ,,Noii proprietari s-au ținut de cuvânt și au început lucrările la scurt timp după   luarea clădirii. Mai întâi au eliberat parterul blocului și au scos afară munții de gunoaie aruncate acolo ani la rând. Apoi au început reparațiile la parter și demisol, unde probabil va dura cel mai mult, pentru că acolo sunt problemele cele mai mari. În paralel, s-a lucrat și la terasa blocului, care a fost izolată pentru ca apa de ploaie să nu mai pătrundă în interiorul clădirii. S-au montat și ferestrele termopan la etajele 1-4, urmând ca la parter să fie montate după finalizarea lucrărilor de reparații.  Mai este de lucru, dar este important că lucrările au început și că noii proprietari sunt de bună credință și își respectă angajamentele. Sper că vom vedea acest bloc terminat anul viitor“ explică primarul din Victoria, Camelia Bertea.

Istoricul blocului

Gabriel Ionuț Dinu și Niță Paula sunt proprietarii  blocului 44 de pe strada Oltului din acest an. Clădirea a fost bloc de nefamilişti, dar a fost lăsată în paragină ajungând groapa de gunoi a cartierului. Între zidurile fără geamuri și uși au fost aruncate deșeuri de tot felul printre care și-au găsit cuibul șobolanii. Un real focar de infecție pentru întreaga zonă. Au fost sancțiuni, impozite majorate și cu 500%, dar  nu l/au deteminat pe vechiul proprietar să    rezolve problema mizeriei. Imobilul nr. 44 de pe strada Oltului aparţinea firmei de construcţii Brafcov SA din Braşov care a intrat în faliment, iar de atunci nu a mai fost locuit. Blocul a fost preluat apoi de SC Concefa SA Sibiu, dar şi această firmă a intrat în insolvenţă.    A ajuns apoi  pe mâna unei firme de insolvenţă din Cluj care l-a scos la vânzare. În prima fază preţul cerut a fost de  208.000 euro şi în final a fost vândut cu 20.000 euro. În mai 2018, blocul a intrat în proprietatea lui Ciprian Fazacş din Oradea, care a promis că-l  va  reabilita  cu fonduri guvernamentale prin programul Start-Up naţional 2018. Proprietarul se lăuda că la parterul imobilului va amenaja 24 de spaţii pentru prestări servicii ce vor fi închiriate. Dar de la teorie la practică a fost cale lungă, iar blocul a rămas tot în mizerie. Până în 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here