Comuna Hârseni va avea un serviciu propriu de salubritate, primăria lucrând în această perioadă la obținerea avizelor necesare înființării acestuia.

  • ,,Documentațiile au fost depuse la Agenția de Protecția Mediului în vederea obținerii avizului și  la ANRSC pentru obținerea licenței. În paralel am stabilit organigrama pentru noul serviciu. Vor fi 6 angajați, care vor lucra la Serviciul public de salubritate Hârseni“ a explicat primarul comunei, Daniel Dâmboiu.

Acest nou serviciu va avea în dotare o gunoieră, o presă de balotat, care au fost deja achiziționate, și 2 tractoare.

  • ,,Sediul serviciului va fi la primărie. Vom construi o hală unde se va face selectarea și prelucrarea/presarea deșeurilor. Am achiziționat o presă pentru balotarea deșeurilor selectate cu 5000 euro. Deșeurile vor fi colectate de la cetățenii din comună cu mașina achiziționată (25.000 euro), dar vom folosi și cele 2 tractoare ale primăriei“ a mai spus primarul Daniel Dâmboiu.

Colectarea deșeurilor din comună nu va mai fi realizată de Salco Serv SA.

  • ,,Tariful pentru colectarea deșeurilor din comună va fi de 11,31 lei/persoană/lună. Salco percepea 18 lei/persoană/lună. Dacă locuitorii comunei vor înțelege importanța selectării deșeurilor, acest tarif va scădea. Când vom ajunge la un grad de selectare de 60% vom încasa subvenții care vor acoperi mare parte din costuri“ a adăugat primarul Dâmboiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here