În fiecare an, pe data de 16 noiembrie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Matei. Dacă ai în jurul tău persoane care poartă acest nume, fă tot posibilul pentru a le aduce un zâmbet pe buze. Iată câteva mesaje de Sfântul Matei!

Sfântul Matei era unul din cei doisprezece apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos și unul din cei patru evangheliști. El a locuit în Capernaum și era de profesie vameș.

Totodată, el a fost și unul dintre autorii uneia dintre cele patru Evanghelii, care alcătuiesc partea principală a Noului Testament. Alături de Sântul Matei au mai contribuit Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan, Sfântul Evanghelist Luca și Sfântul Evanghelist Marcu.

De-a lungul vieții sale, Sfântul Matei a propovăduit Evanghelia în țara sa, apoi a mers în Parția, Midia, Etiopia, unde le-a vorbit oamenilor despre Mântuitorul Iisus Hristos.

Numele său provine de la evreiescul „Mattityahu”, care se traduce „darul lui Dumnezeu”.

Urări pe care le poți face de Sfântul Matei
  • La mulți ani, Matei! Îți doresc să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori.
  • La mulți ani! Îți doresc din tot sufletul ca Sfântul Matei să te călăuzească mereu!
  • Îți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii sănătos, fericit, iubit și să ai parte de multe realizări în viață. Îți urez un sincer La Mulți Ani!
  • La mulți ani, Matei! Îți doresc mult noroc în viață! Sper să sărbătorești cum se cuvine aceasta zi specială. Sănătate multă și numai bucurii alături de cei dragi!

Citește mai multe urări pe impact.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here