FOTO: ProTV

O fetiță născută în Filipine a fost declarată persoana cu numărul opt miliarde din lume, după ce ONU a confirmat că populația a depășit marți cifra de referință, informează ProTV.

Bebelușul Vinice Mabansag s-a născut la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella din Tondo, Manila pe 15 noiembrie și a fost aleasă să marcheze recordul istoric de populație a planetei.

Autoritățile filipineze i-au dat fetiței titlul simbolic, deși Orgnizația Națiunilor Unite (ONU) nu a declarat pe nimeni drept persoana cu numărul opt miliarde, potrivit Daily Mail.

În trecut, însă, ONU a declarat persoana cu numărul cinci miliarde în 1987, pe cea cu numărul șase miliarde în 1999 și pe cea cu numărul șapte miliarde în 2011 – semn al creșterii accelerate a numărului oamenilor pe Pământ. În 1950, populația lumii era de doar 2,5 miliarde.

Divizia pentru Populație a ONU a precizat că populația va continua să crească în deceniile următoare, speranța de viață urmând să crească la o medie de 77,2 ani până în 2050.

Creșterea speranței de viață, precum și a numărului de persoane aflate la vârsta fertilă, au determinat ca ONU să estimeze că populația lumii va continua să crească până la aproximativ 8,5 miliarde în 2030, 9,7 miliarde în 2050 și 10,4 miliarde în anii 2080.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here