libertatea.ro

Agenția spațială americană a lansat cea mai puternică rachetă a sa, după ce precedentele două decolări au fost zădărnicite de probleme tehnice și condiții meteo nefavorabile, în august și septembrie, scrie Libertatea citând BBC.
A fost cea mai mare rachetă lansată vreodată de la Cape Canaveral, din Florida. Vehiculul Artemis, înalt de 100 de metri, a urcat spre cer într-un amestec extraordinar de lumină și sunet.

Obiectivul său este să arunce o capsulă de astronaut în direcția Lunii. Această navă spațială, cunoscută sub numele de Orion, nu are echipaj pentru acest zbor special, dar dacă totul funcționează așa cum ar trebui, oamenii se vor urca la bord pentru misiuni viitoare care vor merge pe suprafața lunară.

Zborul de miercuri a urmat altor două încercări anterioare de lansare din august și septembrie, care au fost întrerupte în timpul numărătorii inverse din cauza unor probleme tehnice. Dar astfel de probleme au fost depășite cu această ocazie, iar Sistemul de Lansare Spațială, așa cum este adesea numită racheta, a primit verde pentru a începe ascensiunea din Centrul Spațial Kennedy, la ora locală 01:47 (06:47 GMT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here