Cădirea din Sâmbăta de Sus care servea drept cabinet medical, iar înainte de 1989 era sediul CAP va fi reabilitată complet. De 10 ani a fost nefolosită și lăsată în paragină deși Comuna avea nevoie de o clădire administrativă. În toate comunele există astfel de imobile uitate, ajunse ruine, însă fondurile PNRR pot salva astfel de clădiri publice. Comuna Sâmbăta de Sus a reușit să obțină peste un million de lei pentru reabilitarea clădirii amplasate la ieșirea din localitate.

,,Cererea de finanțare pentru investiția ,,Reabilitare moderată clădire administrativă comuna Sâmbăta de Sus “ în valoare de 1.010.390,09 pe care am depus-o cu ceva timp în urmă pe Componenta C10 din Planul Național de Redresare și Reziliență a fost selectată pentru finantare. În următoarea perioadă vom  semna contractul de finanțare și apoi vom  demara procedurile de realizare a investiției“ explică primarul comunei, Nicolae Morariu.

Așa cum susține edilul comunei, în imobilul renovat ar dori să se înființeze un centru de permanență.

,,Clădirea fostului CAP va fi transformată într-o clădire administrativă modernă unde se pot desfășura activități sociale, culturale si administrative. Într-o parte a imobilului am dori să funcționeze un centru de permanență medical de care cetățenii au nevoie.  Era singura clădire proprietate a comunei Sâmbata, intabulată cu ceva timp în urmă, care se încadra pe această măsură și care avea nevoie urgentă de reparații dat fiind faptul că se afla într-o stare avansată de degradare. Finanțarea este 100% nerambursabilă“ a mai spus primarul Nicolae Morariu.

70 de camere de supraveghere

Tot pe PNRR, a fost aprobată la finanțare și investiția ,,Înființare sistem de monitorizare și siguranță a spațiilor publice “. Este vorba despre un proiect în valoare de  de 702.559,17 lei  în baza căruia comuna și zona turistică vor fi supravegheate  prin intermediul a 70 de camere video.

,,Și în cazul acestei finanțări, fondurile alocate sunt nerambursabile. Investiția va rezolva total  problema serviciului de pază pe care avem obligația să-l asigurăm la nivelul comunei, sporirea nivelului de siguranță al cetățenilor și descurajarea infracțiunilor“ a spus primarul comunei.

 

Utilaje noi pentru lucrări edilitare

Primăria Sâmbăta a achiziționat un tractor care va fi folosit la lucrările edilitare din comună. Utilajul a fost cumpărat cu 32.000 euro din care jumătate reprezintă fonduri europene, restul fiind asigurat în baza unui proiect european.

,,Era nevoie de acest utilaj întrucât cel pe care-l avem este foarte vechi și costă foarte mult reparațiile și să-l ținem în stare de funcționare“ a spus primarul Nicolae Morariu.

Comuna a mai achiziționat în ultimii ani și alte utilaje  pentru gospodărire comunală precum  cap de tocare hidraulic pentru buldo-excavator, tocător de crengi si lamă de zăpadă tip greder.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here