Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Brașov se confruntă cu lipsă de personal  și cu autospeciale depășite și insuficiente. De ani buni se plânge directorul SAJ Brașov, Levente David și cere noi dotări pentru stațiile de pe raza județului.  19 dintre cele 72 de autospeciale ale Serviciului de Ambulanță Brașov sunt propuse spre casare, rămânând să deservească întreg județul doar 53 de autospeciale.

„În perioada 2018 – 2019, serviciul județean de ambulanță Brașov a beneficiat de suplimentare de 27 de ambulanțe. Câteva dintre cele care ne-au intrat în anul 2019 în dotare au suferit accidente. O ambulanță e de șase luni de zile în service, iar cealaltă ambulanță, în urmă cu câteva zile, a avut un accident și probabil și aceasta o să fie o reparație de durată. Zilnic avem între 17 și 21 de ambulanțe, în funcție de numărul turelor programate. În situații de urgență niciodată nu sunt suficiente”, spune David Levente, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Brașov.

Nu doar la Brașov există o astfel de situație, ci în toată țara. Astfel că un  miting de amploare va fi organizat marţi, 22 noiembrie 2022, în Capitală, de către Blocul Naţional Sindical (BNS) şi Federaţia Naţională Sindicală „Ambulanţa” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, informează un comunicat al BNS.
La miting sunt aşteptaţi peste 1.000 de protestatari, susţin organizatorii.
Astfel, de la ora 10:00 la 12:00 în Piaţa Revoluţiei va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne/sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, de la 12:00 la 12:30 va avea loc marşul sindical, din locaţia Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei, iar de la ora 12:30 la 14:00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei.

„În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului”, se menţionează în documentul semnat de Gheorghe Chiş, preşedinte Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa, citat de Agerpres.

Reprezentanţii sindicatului afirmă că „protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă„. De asemenea, Blocul Naţional Sindical reaminteşte că, începând de marţi, de la ora 10:00, pe termen nelimitat, toate ambulanţele operative din Serviciile Publice de Ambulanţă vor afişa vizibil mesajul „protest naţional”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here