FOTO: alba24.ro

Data la care vor intra pe carduri pensiile în lunile decembrie și ianuarie va suferi modificări, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Motivul este legat de minivacanța de la începutul lunii decembrie, de Ziua Națională, Sfântul Andrei care se vor lega de zilele de weekend.

Este vorba despre ziua de Sfântul Andrei, 30 noiembrie, zi liberă legală, care este miercuri. Apoi, 1 Decembrie, Ziua Națională, tot liberă, joi. Vineri, 2 decembrie, a fost stabilită zi-punte pentru a face legătura cu cele două zile de weekend. Decizia a fost luată de Guvern, încă de la începutul anului.

Astfel, oamenii vor reveni la lucru în data de 5 decembrie, iar ministrul crede că pensiile ar trebui virate înainte de 1.

Ministrul Muncii Marius Budăi spune că pensiile ar trebui să intre mai devreme pe carduri, respectiv în datele de 1 și 15 ale fiecărei luni.

La fel ca în luna decembrie, la început de ianuarie vor fi două zile libere pentru bugetari, iar pensiile vor fi virate în conturi după 3 ianuarie 2023.

Întrebat dacă există riscul ca în luna ianuarie pensiile să fie plătite cu întârziere, aşa cum s-a mai întâmplat în anii precedenţi, ministrul Muncii Marius Budăi aspus:

„Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere.

După cum bine ştiţi se închide anul bugetar pentru decembrie pe 3 – 4 ianuarie 2023, atunci sunt deschise conturile şi sunt făcute plăţile aferente”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit romaniatv.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here