Economedia

Guvernul și partenerii sociali au ajuns la un acord ca salariul minim brut să crească începând de la 1 ianuarie 2023 la 3.000 de lei, din care 200 lei vor fi scutiți de taxe, iar salariul minim din construcții să crească la 4.000 de lei, a transmis Executivul, într-un comunicat de presă.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor să crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023, arată Executivul.

„Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În prezent, începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară este de 2.550 lei lunar. În schimb, salariul minim brut pentru domeniul construcțiilor este de 3.000 lei lunar, din 2019 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here