Foto: Salvamont Brașov

Întrucât iarna s-a  instalat bine pe munte, există pericolul declanșării avalanșelor.    În Munții Făgăraș, la peste 2200 m altitudine, sunt numeroase zone unde stratul de zăpadă acumulată depășește 100 cm. Salvamontiștii îi sfătuiește pe turiști să  abordeze traseele montane respectând principiile turelor de iarnă și echipamentul specific acestora.

  • ,,Din echipament nu trebuie sa lipsească: colțarii, pioletul și kitul de salvare din avalansă“  explică salvamontiștii.

Pentru siguranța turiștilor, echipe de salvamontiști patrulează pe traseele montane din Munții Făgăraș. În această perioadă, salvamontiștii de la Victoria patrulează pe Valea Sebeșului. În zilele trecute, zona de patrulare a fost Valea Dejaniului.

  • ,,În fiecare zi salvamontiștii patrulează pe traseele turistice din județul Brașov pentru siguranța dumneavoastră în munți!“ explică salvamontiștii.

Patru formații de salvamontiști în județ

Activitatea Serviciul Public Județean SALVAMONT Brașov se desfășoară în zona montană a județului Brașov, în Munții Bucegi, Munții Făgăraș, Munții Ciucaș și Munții Perșani. Instituția funcționează cu personal angajat pe bază de contract individual de muncă în cadrul Primăriei Râșnov, Primăriei Predeal și a Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, precum și cu personal ce își desfășoară activitatea în baza unor contracte de voluntariat. Serviciul Public Județean Salvamont Brașov are în structură patru formații:

  •   Formația Salvamont Brașov 1,
  •   Formația Salvamont Brașov 2 – echipa Victoria,
  •   Formația Salvamont Predeal
  •   Salvamont Râșnov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here