Platforma de investiţii eToro a realizat o analiză a preţurilor din supermarketurile locale ale bucătăriei tradiţionale de Crăciun şi a realizat un top al celor mai scumpe mese, scrie impact.ro. Cap de listă este mâncarea festivă tipic germană, care ajunge că coste 66,70 de euro pentru a hrăni o familie de patru persoane. Iată pe ce loc se situează țara noastră.

Cel mai scump și cel mai ieftin meniu pentru masa de Crăciun din Europa

Potrivit studiului eToro, familiile din Germania au cea mai scumpă cină de Crăciun. Aceasta constă în friptură de gâscă şi garnituri, inclusiv şuncă, mere şi ceapă și ajunge să coste 66,70 de euro pentru o familie cu patru membri. Numai 3 kg de piept de gâscă costă circa 57 de euro, notează Mediafax.

De asemenea, și alte naţiuni consumatoare de păsări au costuri ridicate. Spaniolii, de pildă, vor plăti anul acesta 60,90 de euro pentru cina clasică de Crăciun, care include curcan cu mere, stafide şi ceapă. Excepţie face Marea Britanie, acolo unde prețul cărnii de curcan este semnificativ mai mic. Astfel, pentru a se de aduna în jurul mesei de sărbători, cu curcan şi garnituri clasice, britanicii vor trebui să plătească 32,48 de euro.

Pe ce loc se află România

La polul opus, din punct de vedere al cheltuielilor, pe ultimul loc în top 12, se află România, cu mâncarea sa tradițională. Așadar, sarmalele cu mămăligă, împreună cu toate garniturile obişnuite, inclusiv smântână şi ardei iute, şi cozonacul făcut în casă ajunge să coste, în cazul unei familii de patru persoane aproximativ 26 de euro.

Vezi clasamentul celor mai scumpe mese de Crăciun pe impact.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here