FOTO Rador

Fermierii români vor beneficia de aproape 16 miliarde de euro prin Planul Naţional Strategic 2023-2027, aprobat ieri de Comisia Europeană informează Rador. Aproximativ 10 miliarde de euro reprezintă plăţi directe şi intervenţii sectoriale, iar 6 miliarde de euro vor fi alocaţi pentru dezvoltare rurală.

Ministrul agriculturii, Petre Daea, a declarat la o conferinţă de presă că în noul document a fost introdus un instrument de sprijin pentru fermierii cu pierderi, prin care se acordă despăgubiri în caz de calamităţi, suma alocată fiind de aproape 400 de milioane de euro. El a susţinut că acest instrument de sprijin trebuie să se realizeze urgent, printr-un calendar foarte strict, iar termenul de finalizare prevăzut este trimestrul III din 2023.

Pentru definitivarea Planului Naţional Strategic pentru agricultură, un document care conţine 1.900 de pagini, a fost nevoie de 19 luni, Ministerul Agriculturii desfăşurând un proces amplu de consultare cu reprezentanţii celor 160 de organizaţii publice şi private din domeniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here