ADI ,,ISO Mediu“ Brașov a participat la Simpozionul Managementul Deșeurilor în Economia Circulară ,,Concluzii 2022 – Previziuni 2023”, alături de reprezentanții  Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară din toată țara, OIREP-uri și operatorii de salubritate.  Evenimentul s-a derulat pe parcursul a 3 zile în perioada 7-9 decembrie 2022 în municipiul Cluj-Napoca. Au fost prezentate concluziile aferente activităților derulate în  2022 de aceste entități și previziunile pentru 2023.

  • ,,În cadrul activităților cuprinse în calendarul simpozionului din data de  8 decembrie, am cuantificat rezultatele colaborărilor din anul 2022, dar și planificarea activităților din 2023 în ceea ce privește managementul deșeurilor în economia circulară. În aceeași zi a avut loc  Gala premiilor revistei Infomediu Europa, un eveniment de tradiție în domeniu“ a spus Adrian Miria, directorul ADI ,,ISO Mediu“ Brașov.

Premiile Infomediu Europa

Conceput sub forma unui eveniment complex, de mare anvergurã si notorietate, Gala Premiilor Revistei Infomediu Europa a devenit un eveniment de tradiție care urmărește premierea și promovarea persoanelor, inițiativelor, proiectelor și organizațiilor cu impact semnificativ în protecția mediului.

  • ADI ISO MEDIU Brasov a fost premiată la categoria ,,EcoAtituine“ ca fiind asociația cu cea mai intensă activitate în 2022 în sfera protecției mediului.

Teme discutate la Simpozion

În cadrul Simpozionului managementul deșeurilor în economia circulară ,,Concluzii 2022-Previziuni 2023“ au fost analizate următoarele teme:

  •   Finanțarea infrastructurii de gestionare a deșeurilor municipale
  •  Acoperirea costurilor prin EPR,
  • Pregătirea și negocierea contractelor ADI-OIREP, pentru anul 2023.
  • Ajustarea/modificarea contractelor de delegare conform noilor reglementări din domeniul protecției mediului și din domeniul salubrizării
  • Parteneriate pentru acoperirea costurilor de colectare, transport și reciclare a DEEE-urilor, bateriilor și acumulatorilor din deșeurile municipale pe principiul responsabilității extinse a producătorului.
  •  Reciclarea deșeurilor în contextul Economiei Circulare; Proiectarea pentru reciclare a produselor; Colectarea și pregătirea deșeurilor pentru acceptare în instalațiile de reciclare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here