Ca în fiecare an, Școala Gimnazială Șoarș și Microcercul de Religie Făgăraș au organizat recitalul de colinde ,,Hristos se naște, slăviți-L!” Evenimentul a avut loc joi, 15 decembrie a.c., începând cu ora 13.00, la Casa de Cultură Făgăraș.

  • ,,Suntem la cea de-a opta ediție, în perioada pandemiei am desfășurat proiectul online, cu înregistrări făcute de profesori, trimise apoi și postate pe internet. Anul acesta s-au înscris cincisprezece școli. Elevii au prezentat colinde tradiționale și poezii legate de Nașterea Domnului. Proiectul este implementat de Școala Gimnazială Șoarș și Microcercul de Religie Făgăraș cu invitați și din alte zone ale județului. Copiii au fost pregătiți de profesorii de religie, de muzică și de învățătoare. Scopul este promovarea tradițiilor și a obiceiurilor de iarnă” a spus Claudiu Nicolae Buitan, profesor de religie la Școala Gimnazială Șoarș, inițiatorul evenimentului.

Recitalul a inclus  colinde, poezii și scenete de iarnă și a devenit una dintre manifestările importante ale profesorilor de religie din Țara Făgărașului.

  • ,,Evenimentul are ca obiective promovarea valorilor estetice și artistice, a tradițiilor românești, dezvoltarea abilităților artistice în rândul elevilor, a creativității și inițiativei. Formarea conștiinței religioase la elevi este un aspect important al formării și dezvoltării personalității viitorului adult. Evenimentul are menirea de a dezvolta respectul față de valorile moral-religioase și culturale, a toleranței, muncii în echipă, a spiritului de echipă și îi ajută pe copii în creionarea asumării și a implicării active în viața comunităților din care fac parte“ explică organizatorii. (Ștefan BOTORAN)

de, rec

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here