Cu toţii suntem încercaţi de răceli ori gripe provocate de schimbările bruşte de temperatură, mai ales în acest sezon. InfoCons avertizează că plicurile pentru răceală conțin numeroase E-uri, dar și cantități mari de zahăr.

InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele plicurilor pentru răceală.

Cu toții suntem încercați de răceli ori gripe în sezonul rece și în acele momente căutăm o soluție prin care să ne recăpătăm puterile, iar plicul de răceală pare că ar putea să ne rezolve problema.

Însă potrivit sursei citate anterior, un plic împotriva răcelii conține până la 12,6 grame de zahăr, altfel spus, consumăm echivalentul a două lingurițe și jumătate de zahăr.

Un plic împotriva răcelii poate conține pâna la 87% zahăr, media fiind 36%, în condițiile în care unele etichete nu furnizează informații cu privire la cantitatea de zahăr conținută de produs.

Un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri !

Un plic de răceală poate conține până la 9 E-uri. În medie, un astfel de plic ajunge la o cantitate de 4 E-uri. Cel mai des întâlniți aditivi în plicurile împotriva răcelii sunt E100 , E104 (galben de quinoleină), E110 (aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici), E330 ( aditiv alimentar din categoria regulatorilor de aciditate), E331 (citrat de sodiu), E950 (aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor) și E951 (aditiv alimentar sintetic, cu rol de îndulcitor şi potenţiator de aromă).

Același studiu arată că un plic de răceala poate conține până la 135,8 mg de sodiu. În medie , un asemenea plic conține 53,6 mg de sodiu ( 0,0536 g ), în condițiile în care pe unele etichete nu era prezentă această informație .

„Suntem în perioada de viroze și de gripă , avem chiar o epidemie de gripă. Dar oare gripa și răceala pot trece dacă ne tratăm cu zahăr, sare sau diferite E-uri? Sau ar trebui să luăm niște medicamente care să ne ajute cu adevărat? Haideți să citim cu atenție eticheta și să înțelegem că este posibil să cumpărăm zahăr, sare și E-uri, la un preț extrem de mare, când am putea cumpăra medicamente, poate cu un gust nu atât de bun , o culoare nu atât de atrăgătoare, nu atât de dulci, dar să dăm banii exact pe ceea ce avem nevoie. Noi am citit pentru voi eticheta și este simplu și pentru voi: puteți scana codul de bare cu aplicația gratuită InfoCons și alegeți ceea ce doriți, gestionându-vă banii cu cap”, a declarat Sorin Mierlea, președintele InfoCos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here