Cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor s-a stins din viață la 82 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul de colon. Pe numele său adevărat Edson Arantes do Nascimento a câștigat trei cupa Mondiale cu Brazilia și a marcat 1.279 de goluri de-a lungul carierei.

 El a fost internat la spital pe 30 noiembrie și urma un tratament pentru cancer metastatic, la spitalul Albert Einstein.  Potrivit rapoartelor, fostul fotbalist se chinuia să mănânce. Medicii au analizat probabilitatea ca el să aibă o encefalopatie hepatică – o tulburare a sistemului nervos cauzată de o boală hepatică severă, relatează DailyMail. Soția lui a dat de înțeles că vizita lui la spital a fost doar pentru chimioterapie și controale standard, iar fiica sa Kely Nascimento a insistat că nu este nevoie de alarmă și că nu a fost „nicio surpriză sau urgență” implicată în faptul că tatăl ei este spitalizat.

Născut și crescut în favelele din Tres Coracoes din Minas Gerais, Edson Arantes do Nascimento, numele său real,  a devenit cunoscut sub numele de Pele la școală, se pare din cauza modului în care a pronunțat greșit numele fotbalistului său favorit, Bile. A crescut în sărăcie și a învățat singur. La 15 ani și-a început  cariera la un club din  Santos, în statul Sao Paulo iar la 16 ani a început  să joace pentru echipa națională a Braziliei. În carieră  a marcat 1.279 de goluri în 1.363 de meciuri. Este recunoscut ca un record mondial Guinness.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here