Grapefruitul este un fruct citric delicios cu multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, poate interacționa cu unele medicamente comune, modificându-le efectele asupra organismului dumneavoastră, informează doctorulzilei.ro.

Dacă sunteți curios despre avertismentul privind grepfrutul de pe multe medicamente, acest articol vă va ajuta să înțelegeți de ce există și care sunt opțiunile .

Iată o privire mai atentă la 31 de medicamente comune care pot avea interacțiuni periculoase cu grepfrutul, precum și unele alternative.

Cum interacționează cu medicamentele?

Medicamentele sunt procesate în ficat și intestinul subțire de un grup specializat de proteine numite citocrom P450 (CYP).

CYP-urile descompun medicamentele, reducând nivelurile din sânge ale multora dintre ele.

Grapefruitul și câteva dintre rudele sale apropiate, cum ar fi portocalele din Sevilla, tangelos, pomelos și Minneolas, conțin o clasă de substanțe chimice numite furanocumarine.

Furanocumarinele perturbă funcția normală a CYP-urilor. De fapt, studiile arată că acestea cresc nivelul din sânge a peste 85 de medicamente .

Prin încetinirea modului în care CYP-urile descompun în mod normal medicamentele în intestin și ficat, grapefruitul poate crește efectele secundare ale acestor medicamente.

Există trei lucruri de știut pentru a înțelege dacă și cum puteți consuma în siguranță grapefruit cu aceste medicamente.

  • Nu este nevoie de mult. Un grapefruit întreg sau un pahar de suc de grepfrut este suficient pentru a modifica modul în care aceste medicamente vă afectează.
  • Efectele sale durează câteva zile. Capacitatea grepfrutului de a afecta medicamentele durează 1-3 zile. Nu este suficient de mult să luați medicamentele cu câteva ore în afară de a le consuma.
  • Este semnificativ. Pentru un număr mic de medicamente, efectele grepfrutului pot fi grave.

Notă: Acest articol conține informații generale – nu sfaturi medicale specifice. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a schimba utilizarea oricărui medicament.

citește mai departe AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here