FOTO: alba24.ro

Cea mai caldă zi de ianuarie din istoria măsurătorilor meteo din România s-a înregistrat miercuri, fiind doborât recordul național din 2002. La Turnu Măgurele, mercurul termometrelor a urcat la 22,5 grade Celsius.

La stația de la București Băneasa au fost 20,6 grade Celsius, cu două grade și jumătate peste precedentul record, înregistrat în 2002, la stația Afumați.

Astăzi meteorologii spun că vor fi din nou temperaturi foarte ridicate.

Mihai Huștiu, de la Administrația Națională de Metrologie, a declarat pentru Digi24 că ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din sud și estul României.

S-au doborât recordurile lunare la stațiile meteorologice, iar recordul absolut de 22,5 grade Celsius sabilit la Turnu Măgurele îl doboară pe cel precedent din 7 ianuarie 2001 de la Oravița, când au fost 22,2 grade, a spus meteorologul.

Potrivit acestuia, și joi va fi extrem de cald comparabil cu ziua de ieri:

„Ne așteptăm la 22 de grade în sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea. În București vor fi 20 – 21 de grade, așa că s-ar putea doborî din nou recordurile termice”.

Vremea se va răci de vineri, iar procesul de răcire va începe din vestul țării. Meteorologii spun că temperaturile vor scădea spre 2-3 grade.

Sud-estul țării va rămâne însă cald: vineri vor fi maxime de 18 – 19 grade. În weekend vor fi maxime cuprinse între de 2 și 12 grade, cu valori termice mai ridicate în sud-est.

Totodată, ploile se vor extinde ca arie în această după-amiază și la noapte, iar apoi în toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here