FOTO: adevarul.ro

Polițiștii brașoveni au efectuat 12 percheziții, în urma cărora au reținut 7 persoane pentru trafic de minori. În timpul cercetărilor, asupra suspecților s-au găsit și droguri de mare risc, arată adevarul.ro.

Miercuri, 18 ianuarie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în municipiile Brașov și București.

Polițiștii s-au sesizat încă în luna martie 2022 că, în județul Brașov, ar fi acționat mai multe persoane implicate în recrutarea, transportarea și adăpostirea unor persoane minore, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, în scopul exploatării acestora, prin determinarea la practicarea prostituției.

Fetele, recrutate prin constrângere sau prin metoda „Loverboy”

„Metodele de recrutare ar fi variat între constrângere psihică, profitând de vădita stare de vulnerabilitate a victimelor și metoda „loverboy”. În urma cercetărilor, au fost identificate mai multe persoane bănuite, atât în săvârșirea activităților mai sus menționate, cât și în închirierea unor apartamente sau publicarea anunțurilor pe diverse site-uri de profil”, a precizat agentul șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov.

Cea mai mare parte din banii obținuți astfel revenea infractorilor.

Pe durata cercetărilor, polițiștii au stabilit că ei s-au implicat și în traficul de droguri de risc și de mare risc (cannabis, cocaină, produse susceptibile a avea efecte psihoactive). Pentru droguri, suspecții cereau între 50 și 500 de lei.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite aproximativ 1 kilogram de cannabis, 5 grame de cocaină, 14.250 de lei, 530 de euro, o armă cu aer comprimat, medii de stocare, telefoane mobile, precum și o serie de înscrisuri relevante pentru cauză”, a mai transmis Daniel Zontea.

Cele 7 persoane au fost mai întâi reținute pentru 24 de ore, după care au fost prezentate instanței, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, acțiune admisă de judecător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here