FOTO: doctorulzilei.ro

Este posibil să fi experimentat simptomele unei dureri în gât de una sau mai multe ori în viața tam scrie doctorulzilei.ro. Mâncărimea, și senzația de arsură nu sunt deloc plăcute, mai ales dacă ai alte simptome de răceală sau un virus mai grav. O durere în gât te poate face cu adevărat rău.

Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, puteți găsi o ușurare fără a merge imediat la medicul dumneavoastră. Iată 10 moduri de a te simți mai bine atunci când o durere în gât te lovește, potrivit Healthline:

  • gargara cu apa sarata
  • pastile de supt
  • Miere
  • spray de echinaceea/salvie
  • hidratare
  • umidificator
  • duș cu aburi
Se face gargara cu apa sarata

Gargara cu apă caldă sărată poate ajuta la calmarea gâtului iritat. Sarea extrage mucusul din țesutul inflamat și umflat și ajută la ameliorarea disconfortului.

Clinica Mayo recomandă combinarea de sare de masă cu apă caldă. Se amestecă până se dizolvă sarea. Apoi faceți gargară amestecul timp de câteva secunde și scuipă-l. Repetă aceste gargară de câteva ori pe zi.

Suge o pastilă

Unele pastile pentru gât fără prescripție medicală conțin mentol, un ingredient care poate amorți ușor țesutul gâtului. Acest lucru poate oferi o ușurare temporară a arsurilor și durerii.

Puțină miere îți va face bine

Ceaiul fierbinte îndulcit cu miere poate ajuta la calmarea gâtului iritat. De asemenea, ceaiul te hidratează, ceea ce este un alt pas important în tratarea durerii în gât.

Poate doriți să luați în considerare alegerea unui ceai verde, care funcționează ca un antibacterian, calmant al durerii și este o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la reducerea inflamației.

Mierea are un alt beneficiu atunci când ești bolnav. Cercetările arată că este eficient[ și funcționează la fel de bine ca un medicament fără prescripție medicală pentru această afecțiune.

Încearcă un spray cu echinaceea și salvie

Utilizați un spray care conține o combinație de echinaceea și salvie. Un studiu publicat în Jurnalul European de Cercetare Medicală a constatat că acest remediu pe bază de plante calmează durerile de gât la fel de bine ca spray-urile fără prescripție medicală.

Rămâi hidratat

Menținerea hidratării este o parte importantă a tratarii durerii în gât. Când devii deshidratat, corpul tău nu poate produce suficientă salivă și mucus pentru a-ți menține gâtul lubrifiat în mod natural, iar acest lucru va agrava umflarea și inflamația.

Apa este o opțiune bună, la fel și ceaiurile sau supele calde. Cu toate acestea, ceaiul sau supa fierbinte pot arde un gât deja sensibil și pot agrava problema.

Evitați cofeina și alcoolul, care vă pot deshidrata și mai mult.

Folosește un umidificator

Respirarea aerului umed poate ajuta la calmarea țesutului umflat din nas și gât. Utilizați un umidificator cu ceață rece pentru a crește cantitatea de umiditate din camera dvs. Puteți cumpăra umidificatoare de la majoritatea magazinelor de vânzare cu amănuntul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here