Schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă și în 2023, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, conform adevarul.ro.

,,În ceea ce privește susținerea agriculturii, continuă ajutorul de stat pentru reducerea accizei pentru motorină utilizată în agricultură. Așa cum a anunțat și premierul Nicolae Ciucă la debutul ședinței de guvern, executivul a discutat și a aprobat această continuare a sprijinului acordat sectorului agriculturii. Este vorba de sprijinul acordat fermierilor pentru achiziția de motorină.”, a transmis dan Cărbunaru la finalul şedinţei de Guvern de joi.

Potrivit acestuia, prin hotărârea aprobată astăzi, Guvernul a stabilit în ce condiții se acordă în acest an ajutorul de stat pentru fermieri, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

,,Sub formă de rambursare, această subvenție va fi de 1,529 lei pe litru, valoarea totală a schemei de ajutor de stat fiind de 500 milioane de lei. Această sumă va fi acordată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Este o măsură care se alătură altor forme de sprijin pe care guvernul le acordă fermierilor, sprijin finanțat din fonduri europene, sau măsuri de susținere a produselor românești, facilități acordate prin Agro IMM Invest sau Rural Invest, pentru a pune în valoare potențialul agriculturii românești.”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Conform datelor transmise, joi, de Guvernul României, pentru anul 2023, subvenția care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru.

De asemenea, în anul 2023, valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei și se acordă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Suma alocată asigură achitarea ajutorului de stat determinat la plată și neachitat în ultimul trimestru al anului 2022 de către Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, precum și plățile aferente anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here