O treime din numărul de consilieri  locali din Făgăraș a  convocat o ședință extraordinară a Legislativului pentru data de 30 ianuarie 2023, ora 18.00, în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș. Zece consilierii locali vor să supună dezbaterii cinci proiecte de hotărâre. Numai că primarul Făgărașului nu a emis o decizie privind organizarea acestei ședințe a CL Făgăraș. ,,Este un abuz din partea primarului. Conform legii o treime din numărul consilierilor locali poate convoca plenul, iar primarul are obligația să emită decizia privind organizarea ședinței. Pentru primar pare că aplicarea legii este facultativă. Este abuz în funcție. La fel a procedat și cu introducerea pe ordinea de zi a ședinței trecute a proiectelor de hotărâre propuse de zece consilieri locali printre care și redeschiderea circulației în centrul municipiului și revocarea HCL 285/2222. Vom apela la instanță“ spun cei zece onsilieri locali.

Ce proiecte au propus consilierii

  •  Modificarea art. 4 din HCL nr. 145/2020 din Regulamentul de organizare, atribuire și utilizare a locurilor de parcare de reședință amenajate pe domeniul public al Municipiului Făgăraș.
  •   Proiect de hotărâre privind locația de desfășurare a ședințelor CL, locul fiind sala de ședințe de pe str. Republicii nr. 3  a Primăriei Făgăraș. (inițiatori 9 consilieri locali)

,,Având în vedere că la Casa de cultură nu există un sistem video de supraveghere și nici post de pază, așa cum prevede Codul Administrativ, am inițiat acest proiect de hotărâre. Datorită schimbării locației de ședință, managerul Casei de cultură a fost amendat cu suma de 2000 lei din banii făgărșenilor.  Ținând cont că la ultimele ședințe ținute în altă locație, respectiv Casa de cultură, unde lucririle au scăpat de sub control, dovadă stând agresiunile, jignirile și admolestările la care am fost supuși de către agresori și oamenii certați cu legea, dar și certificatele medico-legale pe care o pate din consilierii locali agresați fizic le-au scos și au depus plângere penală, suntem de părere că locul de desfășurare al ședințelor într-un climat civilizat, cu pază și protecție este cel din str. Republicii nr. 3, din cadrul Primăriei Făgăraț“ au explicat în referatul ce însoțete proiectul  cei 10 consilieri locali.

  •  Proiect de hătărâre privind încetarea aplicării HCL 285/2022 (redeschiderea circulației în centru).(Inițiatori 9 consilieri locali)
  •   Proiect de hotărâre privind suplimentarea numărului de coșuri stradale pentru deșeuri și a băncilor stradale deteriorate sau lipsă pe arterele intens circulate din Municipiul Făgăraș. (inițiator Ludu Cristian PSD)
  •   Proiect de hotărâre privind demararea procedurilor pentru efectuarea lucrărilor de supraînălțare a trecerilor de pietoni situate în proximitatea unităților de învățământ precum și alte locuri cu risc ridicat de accidente. (inițiator Ludu Cristian, PSD)

Au inițiat aceste proiecte de hotărâre consilierii locali: Cupu Lucian, Gavrilă Dan Dobre Adina, Leabu Iuliana, Dobria Florin, Paicu Cristina, Crăciun Monica, Polmolea Corina, Ludu Cristian, Klein Johannes. ,,Am urmat procedurile legale pentru a convoca această ședință și am solcitat, printr-o adresă, aparatului administrativ al primăriei să asigure bunul mers al respectivei ședințe“ au mai spus inițiatorii.

1 COMENTARIU

  1. De ce nu se gandesc consilierii sa construiasca o scoala in mijlocul strazii , si atunci nu au probleme cu trecerile de pietoni . pe cele din centru le-au rezolvat !!! toti care trec pe acolo le transmit numai de bine !!! la vechea Posta nu reusesc sa mai treaca secundele aferente trecerii ,( aduceti un meserias sa le dea de cap ).este bine ca la sedintele de consiliu sa poata asista populatia Fagarasului ,sa-i vada cat sunt de pregatiti profesional si de ce nu se adopta hotarari benefice fagarasenilor si NU firmelor de apartament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here