FOTO: impact.ro

În această dimineață, Alexandru Pițurcă, fiul fostului selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, a fost zărit la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde s-a prezentat pentru a fi audiat de procurori, arată impact.ro. Cu doar câteva ore în urmă, Victor Piţurcă a fost scos din arest și a fost adus în cătușe la sediul DNA pentru a fi audiat în acelaşi dosar.

Update, ora 10.26. Procurorii au decis să nu ceară arestarea lui Victor Pițurcă, astfel că fostul selecționer a putut să plece acasă. Acesta a fost pus sub control judiciar și nu va putea să părăsească Bucureștiul momentan, urmând să mai fie chemat la sediul DNA pentru alte audieri în zilele următoare. Victor Pițurcă a făcut și primele declarații la ieșirea din sediul DNA. „Sunt nevinovat. Eu nu am nicio treabă cu această afacere. O să aflați zilele următoare mai multe”, a spus, scurt, fostul selecționer, înainte de a se urca în mașina personală. Alex Pițurcă, fiul său, a fost pus însă oficial sub acuzare și este foarte posibil ca pentru el procurorii să ceară arestarea pentru 30 de zile.

Victor Pițurcă a fost reținut luni de DNA pentru cumpărare de influență, în timp ce directorul Romarm, Gabriel Țuțu, a fost reținut pentru abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual, scrie hotnews.ro.

Acuzațiile DNA în dosarul în care au fost reținuți Victor Pițurcă și șeful Romarm

  • „1. Pe fondul pandemiei generate de COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Țuțu, în calitatea menționată mai sus, cu încălcarea dispozițiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte și o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză (Victor Pițurcă – n.r.), în condiții dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziție publică (ce vizau cumpărarea a șapte utilaje neconforme de producere a măștilor de protecție).
  • Prin demersurile menționate mai sus, CN Romarm SA a fost prejudiciată cu suma de 8.647.584 lei, reprezentând contravaloarea utilajelor menționate mai sus, valoarea materiei prime și ulterior contravaloarea unor piese și servicii conexe (în afara contractului).
  • 2. Într-un context asemănător, în perioada 19.03.2020 – 10.04.2020, Gabriel Țuțu ar fi pretins, printre altele, de la reprezentanții societăților implicate în achizițiile de mai sus introducerea într-un circuit comercial de livrare măști de protecție neconforme către Ministerul Apărării Naționale (MApN) a unui prieten de-al său, fără ca acesta să desfășoare activități comerciale reale auxiliare contractului de livrare produse de protecție și efectuarea unor plăți către acesta, (40% din cota de profit rezultată) sub aparența unui contract de consultanță.
  • În schimbul acestor „servicii” Țuțu ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor din cadrul M.Ap.N. și că îi va determina pe aceștia să încredințeze direct și fără proceduri publice contractele de furnizare dar și să efectueze recepția fără problemă a produselor respective și să achite la timp facturile emise în acest sens.
  • În contextul menționat mai sus, Gabriel Țuțu ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here