FOTO: impact.ro

O cantitate corectă de sare pusă atunci când gătești va face ca preparatul să aibă un gust mai bun. Dar ceea ce este bun pentru mâncare nu este bun și pentru încălțăminte. Sarea de pe trotuare și drumuri în timpul iernii ajută la menținerea lor fără zăpadă și gheață. Cu siguranță și încălțămintea ta a intrat în contact cu această sare care, odată uscată, lasă o peliculă albă sau cenușie pe ghete sau cizme.  impact.ro scrie cum să scapi de aceste pete.

Sarea folosită pentru a topi gheața de pe trotuare și străzi conține carbonat de calciu și carbonat de magneziu, minerale care pot lăsa pete albe pe haine, pantofi și covoare. Deși petele de sare sunt destul de ușor de îndepărtat atunci când sunt proaspete, în timp pot deteriora pantofii și pot slăbi sau dezintegra materialele.

Pentru a scăpa de urmele de sare, poți apela la produse de desalinizare, disponibile la magazinele de încălțăminte, dar, totodată, poţi aplica un amestec banal, cu doar două ingrediente pe care le ai acasă. Amestecă o parte egală de oțet alb și apă, înmoaie o cârpă în această soluţie și tamponează uşor încălţămintea. Clăteşte apoi cu o lavetă umezită cu apă și șterge ghetele cu un prosop uscat. Lasă-le să se usuce și, ulterior, lustruieşte-le cu ceară, folosind un burete curat. Vei vedea că vor arăta ca noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here